Unde ducem copiii la teatru, in conditii decente?

Standard

Am dus copiii la teatru de la varste foarte mici (Ilinca – 4 luni, Andi – 8 luni). Ca atare niciodata nu s-au agitat, n-au plans, nu au alergat, nu au deranjat piesa. Am vazut 90% dintre piesele puse in scena la Tandarica si, desi sunt minunate, nu mai mergem de ceva vreme acolo.

Pentru oricine a calcat in teatru, nu spun nimic nou: sala este prost construita, nu are niciun pic de panta, copiii nu vad de parintii din fata lor, iar biletele trebuie cumparate in secunda in care se deschid casele, altfel nu mai gasesti decat pe ultimele randuri.

Singura varianta care ne place in continuare este teatrul itinerant pe care il fac cei de la Tandarica in fiecare vara si care ofera conditii mult mai bune. Despre el insa, vom vorbi alta data.

La finalul lui ianuarie, am fost sa vedem Degetica la Teatrul Excelsior. Un teatru despre care, recunosc, nu stiam ca este dedicat copiilor si adolescentilor. Experienta a fost minunata. Conditiile sunt impecabile: sala renovata recent cu scaune moi si spatioase, garderoba, personal amabil.

Piesa a fost draguta, desi Degetica nu este tocmai persoana mignona si  diafana pe care te-ai astepta sa o vezi. Cu multe melodii vesele si personaje simpatice, copiilor le-a placut.

Noua ne-a placut chiar mai mult dupa ce am vazut ca sala este pozitionata strategic chiar langa Boutique du Pain. Asa ca, inainte sa intram la piesa, ne-am incalzit cu o delicioasa ciocolata alba cu aroma de scortisoara si miere.

Cat costa biletele la Teatrul Excelsior si de unde pot fi cumparate?

Biletele au fost ieftine (10,8 lei de persoana) si, culmea, desi era premiera, am gasit bilete chiar in ziua spectacolului, ceea ce ma face sa cred ca nu se inghesuie lumea sa vina. Noi am rezervat biletele la telefonul afisat pe site (021 315 97 36) si le-am platit chiar cand am ajuns la spectacol.

Pentru anumite spectacole, biletele se pot cumpara si de pe www.bilete.ro.

Cum ajungi la Teatrul Excelsior?

Teatrul are sala noua (inaugurata in 2011) in strada Academiei, la nr. 28, vizavi de Ministerul Sanatatii. Fiind foarte aproape de Piata Revolutiei, se poate ajunge pe jos de la Universitate, asa ca aveti posibilitati nenumarate de a parca, inclusiv in cele doua parcari subterane cu plata din apropiere.

Daca vreti sa stiti mai multe informatii despre Degetica, la linkul de mai jos gasiti un interviu cu directorul teatrului, domnul Aurel Mitran, interviu realizat de Radio Romania Cultural.

Noi ne-am hotarat: mai mergem la Excelsior. Voi unde va duceti copiii la teatru? Ne sugerati si noua ceva piese/teatre care v-au placut?

2 răspunsuri »

  1. Pingback: Despre proiecte făcute pentru tine, nu pentru alții. Premieră la Zurli | viatacucopii

  2. Pingback: Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – Ediția 2015 | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s