Propuneri de activitati pentru celebra saptamana „Scoala Altfel”

Standard

„Doamna” Ilincai, o doamna extraordinara pe care o iubim mult, ne-a rugat sa venim si noi, parintii, cu propuneri pentru activitatile pe care le vor face copiii nostri in deja celebra saptamana „Scoala Altfel”. Nu vreau sa discutam acum despre autoritatile care initiaza proiecte pentru care nu aloca niciun fel de finantare. E inutil. Vreau sa vorbim despre ce solutii gasim sa umplem acele zile cu activitati interesante, inedite si de preferat ieftine. Va spun ideile la care m-am gandit eu si va rog mult, mult sa ma luminati si cu alte propuneri mai inspirate. 🙂

Activitati care necesita deplasarea  (ca atare vor fi limitate ca numar pentru ca implica alte costuri pe care trebuie sa le suporte parintii):

  • Muzee (eu am propus Muzeul militar care noua ne place enorm si despre care am povestit deja aici)
  • Circ (noi suntem mari fani si avem surse bune in interior asa ca o sa va povestesc niste lucruri foarte dragute legate de circ)
  • Vizite la fabrici (am auzit propuneri de fabrica de paine sau de ciocolata)
  • Parcuri, gradina botanica, sere (depind de vreme, nu stiu daca e recomandat sa riscam asa ceva in luna aprilie)

Activitati care se pot face in sala de clasa:

  • Activitati copil-parinte – putem gandi o serie mare de activitati care se pot desfasura in sala de clasa cu participarea unui adult pentru fiecare copil: concursuri in echipe (parinte+copil sau parinti vs copii), activitati de echipa date de Doamna (parinte+copil), teme de lucru date de copii pentru parintii lor etc.
  • Ziua meseriilor – putem invita adulti care sa le povesteasca elevilor despre meseriile lor: pompieri, doctori, politisti, artisti de circ/dresori de animale, sportivi etc.
  • Targ caritabil pentru copiii fara posibilitati – putem indemna copiii sa aduca jucarii pe care vor sa le doneze, dar si sa realizeze obiecte, lucrari, felicitari pe care sa le doneze sau sa le „vanda” parintilor pentru a strange bani pentru copiii fara posibilitati. Pentru aceasta este nevoie si de realizarea unui parteneriat cu un orfelinat, centru social etc.
  • Atelier de teatru/muzica/dans realizat in clasa cu un artist specializat in lucrul cu copiii.

Activitati pe care Doamna le face in fiecare an cu copiii:

  • replanteaza/planteaza/ingrijeste florile din ghivecele clasei (ghivecele sunt pictate tot de copii in primul lor an de scoala). Este o activitate care lor le place teribil, fiindca implica sa umble cu mainile prin pamantul de flori. De obicei, daca e frumos, o fac afara, in curtea scolii, ca sa limitam daunele. 🙂

Acestea au fost ideile noastre, dar daca va trec prin minte si alte lucruri pe care copiii le pot face in „Saptamana altfel”, va rugam sa le impartasiti cu noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s