Un muzeu care va poate surprinde

Standard

V-am povestit deja despre Muzeul Militar si cat de mult ne place sa-l vizitam. Un alt obiectiv care ne-a surprins placut este Muzeul National de Geologie. Pentru ca ne-am asteptat sa ne plictisim printre pietre si am descoperit un muzeu care arata bine, poate captiva si copiii, si adultii, iar pe deasupra mai organizeaza si proiecte interesante.

Andi si-a dus si masina la muzeu

Andi si-a dus si masina la muzeu

Sa ne intelegem, la Muzeul de Geologie sunt muuuulte pietre. Doar ca ele sunt asezate frumos, aerisit, interesant. Sunt puse in valoare, cum s-ar zice. Asa ca, si daca nu esti vreun pasionat de geologie, tot gasesti ceva interesant in galeriile muzeului. Ca sa le captam atentia mai usor copiiilor, noi am jucat jocul: „Alege-ti piatra preferata!”. Din fiecare vitrina, ne alegeam fiecare piatra care ne placea cel mai mult, apoi citeam eticheta ca sa vedem cum se numeste. Rezultatul: la final, invatasera deja cateva denumiri de pietre si le puteau recunoaste singuri in vitrine.

Pe langa pietre, am descoperit si alte lucruri care ne-au placut: dinozauri de diferite marimi, panouri cu sistemul solar in fata carora ne-am jucat de-a „Recunoaste planetele”, demonstratii ale curentilor maritimi, panouri explicative despre evolutia omului. Concluzia: un muzeu de vazut (sigur de revazut cand copiii sunt prin clasa a cincea si incep sa faca si la scoala materii mai consistente), cu programe pentru copii de urmarit.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cum ajung si cat costa intrarea la Muzeul National de Geologie?

Muzeul National de Geologie este pe Soseaua Kiseleff, aproape vizavi de mult mai cunoscutul Muzeu Antipa. Se ajunge foarte bine si usor cu metroul, pana la Piata Victoriei. Daca vreti sa mergeti cu masina, in timpul saptamanii este problematic cu locurile de parcare. In weekend, se poate parca in parcarea cu plata din Piata Victoriei.

Muzeul este deschis in fiecare zi a saptamanii, de la ora 10.00 la ora 18.00 (ultima intrare e la 17.00). Adultii platesc 8 lei pe bilet, iar copiii cu varste peste 3 ani, elevii, studentii si pensionarii, 4 lei pentru fiecare intrare. Despre programele pentru copii pe care le organizeaza, gasiti informatii mai multe pe site-ul muzeului sau la numarul de telefon 021.212.89.52. Noi inca nu ne-am inscris la activitatile propuse, dar sunt pe lista si le bifam cat de curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s