Un film cat o calatorie in timp

Standard

Asta seara am fost la film. Si mi-am adus aminte de ce imi plac noile filme de desene animate mai mult chiar decat clasicele Tom si Jerry si altele. Pentru ca nu-i invata (si nu ne invata) doar sa isi dea in cap unii altora cu diverse obiecte vreme de doua ore. Ne vorbesc despre istorie, cultura si civilizatie. Iar acesta despre care va povestesc astazi in mod special.

 

Sursa: wikipedia

Sursa: wikipedia

„Domnul Peabody si Sherman” este un film despre un catel foarte destept care adopta un baietel si inventeaza pentru el o masina a timpului. Pentru ca Domnul Peabody e convins ca istoria nu se poate invata decat daca o traiesti. Ca atare, isi plimba copilul in timp pentru a-i explica la prima mana evenimentele istorice.

Filmul este foarte simpatic si are avantajul ca te poarta cu aventurile lui prin Egiptul Antic, Florenta Renasterii lui Leonardo da Vinci, Troia celebrului razboi si Franta Mariei Antoaneta si a lui Robespierre.

Desigur, multe dintre mesajele filmului sunt prea greu de descifrat de copii (in special de cei mici). Nu vor intelege glumele cu Einstein, nu vor prinde complet ironia lui Beethoven dansand pe un fel de Xbox pe acordurile Simfoniei a cincea si nici nu vor zambi la gluma lui Agamemnon: „Toti avem probleme cu tatii. Nu vrei sa il cunosti pe Oedip. La aia nici nu poti merge la cina”.

Si totusi… copiii vor prinde esenta. In special daca au mai auzit de lucrurile alea si inainte. Noi ne-am mai distrat frunzarind carti cu egipteni si am povestit pe indelete despre da Vinci si Renasterea lui cu prilejul unei banale expozitii de replici de la Sun Plaza, din Berceni. Asa ca informatiile n-au picat in gol.

 

Iar la final, ei au iesit fascinati de un film simpatic, iar eu multumita ca prima solicitare a fost sa le mai citesc si despre „razboiul grecilor aia cu calul”. Asa ca duceti-va copiii sa vada filmul. Merita sa le aratati ca istoria poate fi frumoasa. Sa invete sa o descopere in carti si apoi sa o bata cu pasul in vacante. Pentru ca nu stiu voi, dar noi traim pe principiul: muncim ce muncim, dar la final plecam intr-o vacanta? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s