Jocuri pe calculator potrivite pentru copii :)

Standard

Ne-am obisnuit sa discutam despre aplecarea spre tehnologie a copiilor si adolescentilor ca despre una dintre marile boli ale epocii noastre. Alaturi de depresii si obezitate, jocurile pe calculator si/sau telefon reprezinta sperietorile de care ne chinuim sa ne protejam copiii.

Ca intotdeauna insa, prefer sa vad partea plina a paharului si va intreb: de ce n-am putea folosi toata aceasta tehnologie pentru a invata lucruri? Pentru a ne face copiii sa iubeasca niste materii care noua ni se pareau anoste si ingrozitoare. Sa invete lucrurile si altfel decat mecanic. Sa gandeasca, sa se joace si sa experimenteze fizica, matematica, istoria, biologia, chimia, folosind jocurile pe calculator. Astazi va arat cateva jocuri online care s-ar putea sa le placa mult copiilor vostri.

Matematica distractiva

Sa ridice mana sus cine a urit matematica in scoala!!! Ca sa indulcim macar inceputul calatoriei matematice, din cand in cand transformam adunarile, scaderile si celelalte operatii in jocuri simpatice pe calculator. Partea buna este ca exista jocuri potrivite pentru toate varstele (unele ne captiveaza si pe noi, adultii). Partea la fel de buna este ca le gasiti usor, dand un search pe google cu termenii potriviti. Eu caut de obicei folosind „easy math games for kids”.

Unele dintre site-urile pe care ne jucam noi jocuri matematice (si nu numai) sunt www.sheppardsoftware.com, www.matematicadistractiva.net sau www.topmarks.co.uk.

Chimia si (al)chimia

Nu stiu voi, dar eu am urit chimia din tot sufletul meu. De vina, evident, au fost profesorii. De-aia mi-am propus ca, indiferent de norocul pe care il vor avea la cadrele didactice, copiilor mei sa le arat o alta fata a chimiei. Una distractiva, amuzanta, plina de experimente practice si de notiuni palpabile.

Ne jucam si descoperim frecvent tot felul de site-uri utile in acest sens (cum ar fi www.sciencekids.co.nz), iar oamenii care ne cunosc ne fac la randul lor recomandari care mai de care mai simpatice. Asa am aflat (de la matusa copiilor) de un site care porneste de la elementele chimice si compozitia lor si care garantez ca va va captiva si pe voi, cei mari. Jocul este potrivit in special pentru copiii putin mai mari si se numeste Littlealchemy.

jocuri6

Sursa: littlealchemy.com

Fizica, biologie, istorie, geografie, muzica si altele

Acestea sunt doar cateva domenii pe care le puteti indulci cu ajutorul jocurilor pe calculator. Dar mai sunt atat de multe altele, trebuie doar sa va apucati sa le cautati. Noi ne-am distrat teribil cu cateva jocuri de biologie, zoologie si cunoasterea mediului (in special cele legate de lanturile trofice pe care le-am exemplificat grafic). Am recunoscut tablouri celebre si am facut primele incercari de identificare a tarilor pe harta lumii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sigur ca, dupa mine, tot la categoria jocuri utile intra si puzzle-urile, jocurile de memorie, jocurile de logica. Asa ca, din cand in cand, recompensez copiii cu o jumatate de ora de joaca pe calculator, alegand cu grija anumite jocuri menite sa le puna mintea la contributie.

Daca stiti si voi alte site-uri interesante pentru jocuri inteligente si utile, dati-mi de stire. Strang cu bucurie informatii noi pentru zilele in care ramanem fara inspiratie.

Sursa: sheppardsoftware.com

Sursa: sheppardsoftware.com

Un răspuns »

  1. Pingback: Melodii animate pentru bebeluși și copii mici | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s