Simona Halep si copiii

Standard
Imaginea perfectiunii in copilaria mea. Sursa: www.swide.com

Imaginea perfectiunii in copilaria mea. Sursa: http://www.swide.com

In lumea in care traim zilele astea, daca deschidem televizorul, copiii nostri pot vedea politicieni corupti cu catuse la maini, domnisoare asistente dezbracate, botoxate si machiate agresiv, tigani si vrajitoare, manelisti si hoti. Cam atat. Copiii nostri au nevoie de modele, de altfel de modele decat cele care ocupa 95% din timp ecranul televizoarelor noastre. Unde le gasim? E simplu.

Dintotdeauna, cel mai simplu si sanatos mod de a le oferi copiilor modele a fost prin sport. Mama mea pierdea noptile ca sa o vada pe Nadia Comaneci luand 10-le perfect la Montreal, noi ne uitam cu gura cascata la golurile fantastice ale lui Hagi in America. Am crescut cu totii cu eroi cum altii nu mai sunt (poate cu exceptia soldatilor care lupta pentru tara). Cu Ivan Pataichin, canotoarele de aur, Gabi Szabo sau gimnastele magice ale lui Belu si Bitang (ce fetita nu s-a jucat macar o data de-a Lavinia Milosovici sau de-a Simona Amanar?). Cu o echipa de fotbal sau alta in suflet.

E timpul sa le oferim si copiilor nostri modele corecte. Dintre oamenii care muncesc mult ca sa ajunga sus. Dintre oamenii care nu renunta niciodata, nici cand sunt bolnavi, obositi sau depasiti de situatie. Dintre oamenii care stiu ca lucrurile se castiga cu truda, cu o munca sustinuta, cu efort si sacrificii. Dintre aceia care gasesc intotdeauna solutii, sunt inventivi, talentati, inteligenti, fair-play.

Pentru ca nu asa ne-am dori sa fie si copiii nostri?

Sportul ofera atat de multe astfel de exemple si sunt atat de la indemana, incat e firesc sa ne indreptam atentia inspre el. Asa ca aratati-le copiilor vostri adevaratele modele de urmat in viata. Indemnati-i sa se uite alaturi de voi zilele astea la meciurile Simonei Halep. Sa vada macar o data o faze precum cea de mai jos. Sa inteleaga cum trebuie sa alergi in viata dupa fiecare oportunitate si apoi sa te intorci la start ca si cum nimic nu s-a intamplat si sa-ti vezi mai departe de treaba cu seriozitate, cu responsabilitate si cu entuziasm.

Strainii stiu mai bine decat noi sa foloseasca modelele din sport. Cultiva in mintile copiilor aceste idei inca de mici, ii apropie de sportivi si de sport. Si, din cand in cand, ii invita pe sportivi sa se distreze pe seama adoratiei micilor fani. Asa ca in filmul de mai jos. Care, dincolo de momentul amuzant al identificarii vedetelor desenate de copii, vorbeste despre cum se construiesc modele corecte pentru cei mici. Un lucru de care noi, in Romania zilelor noastre, avem mare nevoie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s