Cum am rezolvat criza Superflizz-urilor

Standard

Știu, am înnebunit cu toții. Dar să ridice mâna sus părintele care n-a cumpărat zilele astea 1.000 de lucruri inutile de la Mega Image pentru a lua celebrele pliculețe cu Superflizz-uri (pentru necunoscători, niște Superflizz-urile sunt niște cartoane rotunde cu personaje Disney pe ele). Tocmai pentru că nu suntem la prima tentativă în isteria cartonașelor, cartoanelor și Superflizz-urilor, de data asta mi-am învățat lecția și am descoperit varianta optimă de a completa colecția/albumul fără a înnebuni. Iar soluția este mai simplă decât credeți și o știm de când lumea.

Sursa: Mega Image

Sursa: Mega Image

Astfel, la campania trecută a brandului Mega Image, am încercat varianta pe care o văd acum la mulți dintre părinții din lista mea de Facebook. Postarea pe rețelele de socializare cu mesajul: ”Îmi mai trebuie numărul X și numărul Y”. N-a funcționat.

Soluția mi-a dat-o Ilinca într-o zi când m-a întrebat senină dacă o las să ia la școală albumul și dublurile, ca să facă schimb cu colegii din clasă. Am avut grijă să întreb învățătoarea dacă avem voie, după care am putut să mă relaxez. În fiecare zi, Ilinca venea senină să-mi explice cum a mai făcut rost de 3-4 personaje care îi lipseau. Iar într-o singură săptămână, albumul a fost completat.

Soluția schimburilor la școală mi se pare perfectă nu doar pentru că ne scutește pe noi de multe cheltuieli inutile (cantitatea de pliculețe achiziționate a scăzut dramatic după implementarea ideii). În primul rând mi se pare utilă pentru că, prin ea, pliculețele cu Superflizz devin ceea ce ar trebui să fie: instrumente de socializare pentru copiii noștri . Și ajung și ei să facă tot ceea ce făceam noi, pe vremea când nu aveam jocuri video și laptopuri, dar aveam surprize Turbo și timbre pe care le schimbam cu toți copiii de pe scară și din clasă.

Despre campanii de marketing implementate prost

Noua campanie Mega Image mi-a produs multe dureri de cap și nu neapărat din cauza copiilor care mi-ar fi cumpărat și vopsea de păr, deși eu nu mă vopsesc, doar de dragul pliculețelor. Ci pentru că angajații Mega Image sunt adesea foarte prost pregătiți. Redau din discuțiile cu aceștia:

Sursa: Mega Image

Sursa: Mega Image

1. – Eu: La apa aceasta trebuie să-mi dați un pliculeț pentru fiecare sticlă. Așa scrie la raft.

– Angajată MI: Nu, în noua revistă scrie unul pliculeț la două produse.

– Eu: Ghinion, la raft scrie altceva și nimeni nu vine să cumpere cu revista în mână.Oamenii se uită la raft și cumpără pe ce ați scris acolo dvs. Dacă ați scris greșit, mergeți și înlocuiți cartonașul respectiv. Altfel, păcăliți oamenii.

2. – Angajată MI (după ce eu am făcut cumpărături de 180 de lei la care trebuia să primesc vreo 14 pliculețe): Pliculețe nu mai avem să vă dăm.

– Eu: Îmi pare rău, atunci dați-mi banii înapoi pentru că eu am cumpărat pe baza unei promoții. Dacă promoția e mincinoasă, nu doresc să mai cumpăr aceste produse.

– Angajată MI: Nu pot să vă dau banii înapoi, pentru că ați plătit cu cardul.

– Eu: Nasol. Atunci zic să faceți rost de cartonașe. Sau dacă promoția nu mai este valabilă în seara aceasta la dvs în magazin, să scoateți semnalizatoarele de la rafturi. Sau să puneți un afiș la intrare pe ușă. Sau să anunțați clientul la casa de marcat. Orice, numai să nu mințiți clientul.

Concluzia: Campania poate fi gândită minunat de mințile creative de marketing, vânzări etc. Dar dacă angajații nu sunt bine instruiți, degeaba.

 

 

Un răspuns »

  1. Pingback: Cea mai proasta campanie de la Mega Image | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s