Masca de zâmbet și un spectacol nou la Circul Globus

Standard

Indiferent ce ți se întâmplă, nu uita să zâmbești! Nu știu sigur (deși aș putea întreba), dar îmi imaginez că ăsta este sfatul pe care o mamă-artistă de circ i l-ar da în ultimul moment fetei ei care intră prima dată în arenă pentru un spectacol. Dar am sărit prea departe cu gândurile. S-o iau cu începutul.

Luna aceasta a avut premiera un spectacol nou la Circul Globus. Se numește Globus Show și are de toate pentru toți. Este o înlănțuire de momente bune, unele chiar foarte bune: acrobații aeriene și la sol, dresuri (copiii au râs în hohote la dansul cățeilor), momente de comedie, de dans etc. Durează două ore și jumătate cu tot cu pauză și începe în weekenduri la ora 15.00.

Dincolo de cortină, în lumea fascinantă a oamenilor de circ

Familia Andreescu-Lazăr la primul spectacol în care au apărut împreună

Familia Andreescu-Lazăr la primul spectacol în care au apărut împreună

Pentru noi spectacolul a fost mai mult de atât, datorită unei fete. O fată de 15 ani ai cărei părinți sunt artiști de circ, ai cărei bunici au fost artiști de circ, o fată care a crescut în caravană, cu circul și care, pe când avea doar câteva luni, aștepta cuminte în cărucior, după cortină, ca mama ei să coboare de pe trapez.

O fată care se antrenează de ani buni să intre și ea într-o zi în arenă, zâmbitoare și perfectă. Și care acum două săptămâni a pășit dincolo de cortină atât de zâmbitoare și de perfectă, că noi n-am recunoscut-o. 🙂 Îmbrăcată în costum de majoretă, alături de alte câteva fete îmbrăcate, coafate și machiate identic, fata noastră și-a făcut treaba în deschiderea spectacolului cu zâmbetul pe buze, așa cum trebuie.

După spectacol, în culise, ne-a povestit că îi bătea inima atât de tare când a auzit primul gong, că a crezut că îi iese din piept. Noi spectatorii nu ne gândim niciodată la ce simt artiștii din fața noastră. La primul gong, eu căutam grăbită să-i dezbrac pe copii, să așez hainele pe locurile noastre, să le dau apa și ce mai cereau ei, fără să mă gândesc că, dincolo de cortină, unei fete de 15 ani îi stă inima în gât la gândul că va ieși în fața spectatorilor pentru prima dată în viață. Iar în culise, doi părinți mândri și emoționați, se costumau ca să intre pentru prima dată în viață în același spectacol cu fiica lor.

 

 

Zâmbetul din manej și lacrimile de după cortină

Artiștii de circ sunt, după mine, niște actori minunați. Cu atât mai mult cu cât ei sunt nevoiți să-și joace rolul în timp ce fac acrobații periculoase care necesită concentrare, forță și multă, multă muncă. M-am uitat pe tot parcursul spectacolului la fețele lor. Aveau în permanență un zâmbet larg, fascinant, superb.

Unei artiste i s-a desfăcut costumul în timpul numărului. O fâșie de fustă îi atârna înzorzonată pe picior în timp ce domnișoara sărea de pe capul unui bărbat pe umerii altuia. Nu a întins nicio clipă mâna să o așeze, deși probabil că o enerva teribil. M-am uitat insistent la ea când și-a terminat numărul. A mers cu spatele până la cortină, zâmbind în tot acest timp, deși fusta aproape cădea de pe ea. N-a schițat niciun gest care să trădeze că ar fi fost deranjată de costumul care îi dădea bătăi de cap.

Saritorii la bascula. Sursa: dcnews.ro

Saritorii la bascula. Sursa: dcnews.ro

Numărul meu preferat din spectacol a fost cel al unor săritori la basculă. O domnișoară era aruncată într-un dublu-salt periculos și trebuia să aterizeze pe umerii unui bărbat cocoțat pe alți acrobați. Nu i-a ieșit. A zîmbit larg, cu aceeași mască luminoasă pe față și s-a așezat cuminte la locul ei pe basculă pentru o nouă încercare. Publicul a încurajat-o. Fata a sărit și n-a reușit nici a doua oară să rămână sus. A zâmbit din nou și s-a așezat pentru încă o încercare. Nereușită și ea. Mă uitam la zâmbetele de pe fețele tuturor din echipă și la felul în care  se duceau după fiecare încercare, aproape mecanic, la locurile. Cred că ar fi fost în stare să repete saltul de 30 de ori, cu același zâmbet și aceeași îndârjire.

La finalul spectacolului, am mers în culise să felicităm domnișoara care debutase în spectacol la 15 ani. Pe holuri, fata care sărise de 3 ori și zâmbise tot timpul în ciuda eșecului repetat, acum plângea nervoasă explicându-le unor colegi: ”Am repetat o săptămână saltul ăla! Ore în șir am sărit joi…” Apoi n-am mai auzit ce zicea. Dar i-am văzut ochii înlăcrimați și m-am întrebat din nou de unde o fi găsit în manej puterea să țină masca de zîmbet lipită strâns de fața sa frumos machiată.

În loc de concluzii, un îndemn

Mergeți să vedeți Globus Show la Circul Globus! Pentru că o veți vedea pe minunata Alyssa Andreescu-Lazăr, o domnișoară care va ajunge cu siguranță o mare artistă de circ, la primul ei spectacol, unul în care apar și talentații ei părinți: Camelia Lazăr și Bogdan Andreescu. Pentru că veți vedea numere spectaculoase, amuzante și dresuri simpatice, toate realizate de niște artiști care nu uită niciodată să zâmbească.

Biletele le găsiți doar la casa lor de bilete, dar, din fericire, se pot cumpăra și înaintea spectacolului. Pentru că în weekend e destul de plină sala, e bine să sunați înainte pentru a vă rezerva biletele. Detalii vedeți pe site-ul circului.

 

 

2 răspunsuri »

  1. Pingback: Parada de circ în Parcul Tineretului | viatacucopii

  2. Pingback: Ultimele spectacole ale Circului Orlando în București | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s