Clasic e fantastic: spectacole-concert educative pentru copii

Standard

Pentru cei care se întreabă cum ajung oamenii să iubească muzica clasică, răspunsul este simplu: de cele mai multe ori, învățând să o iubească încă din copilărie. Sigur că rețeta nu e nici garantată și nici obligatorie, dar sunt sigură că acei copii care au avut ocazia sa asculte muzică clasică de mici, să meargă la concerte, să înțeleagă care-i treaba cu instrumentele și partiturile au șanse mult mai mari să asculte și să aprecieze stilul și când se fac mari.

Fără a fi niște spectatori constanți și cunoscători, mergem de câte ori putem, cu sau fără copii, la teatru, operetă, operă, balet și concerte de muzică clasică. Și ne dorim tare mult ca și Ilinca și Andi să iubească din când în când câte-o Traviată sau câte o Simfonie de-ale lui Beethoven. Iar împrietenirea lor cu aceste tipuri de artă mi se pare minunat gândită într-o serie de spectacole organizate de o asociație numită ”Clasic e fantastic”.

Concret, această asociație a gândit în ultimii ani o serie de concerte-educative pentru copii. Iar acum, aceste concerte s-au transformat în niște piese de teatru minunate a căror poveste pornește de la copilăria marilor compozitori. Piesele se joacă la Teatrul Odeon (într-o sală mai mult decât cochetă) și se numesc chiar așa: Clasic e fantastic, copilăria lui….

Sursa: teatrul-odeon.ro

Sursa: teatrul-odeon.ro

Eu am dus copiii la Copilăria lui Chopin unde au ascultat povești minunate spuse de trei șoricei și o pisică. Și printre povești au învățat despre mazurcă, poloneză și nocturnă, au descoperit pe ce timp se pune accentul în vals și care sunt pașii de bază în valsul vienez și au ascultat o domnișoară cântându-le fragmente din opera lui Frederic Chopin. Spectacolele sunt scurtuțe (cam 45-50 de minute), destul de interactive (copiii bat ritmul din palme, răspund întrebărilor sau chiar exersează pași de vals) și foarte frumos puse în scenă. Așa că merită din plin să vă ocupați o dimineață de weekend împrietenindu-i pe cei mici cu muzica clasică.

Biletele se pot cumpăra online de pe site-ul teatrului și costă 21 de lei pentru adulți și 13 lei pentru copii. În același program, mai puteți afla povești din copilăriile lui Mozart, Enescu, Wagner și Vivaldi. Așa că alegeți-vă compozitorul preferat și duceți-vă copiii să asculte povești muzicale.

Un răspuns »

  1. Pingback: Despre actori care nu joacă, ci se joacă… | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s