Cu copiii în Munții Buzăului

Standard

Acesta este o postare pentru cei care s-au săturat de Valea Prahovei! Deși nouă ne plac și traseele din Bucegi, căutăm întotdeauna și alternative mai puțin ”bătute” de turiști în papuci, dar suficient de aproape de București cât să ne permită o ieșire de 2-3 zile. Așa că astăzi, despre paradisul aproape necunoscut din Carpații de Curbură (Munții Întorsurii, Munții Buzăului, Munții Siriu etc.). Trecând în revistă câteva obiective turistice minunate pentru cei mici și o recomandare de cazare cum nu găsești multe în țara asta!

După ce am analizat toate variantele de drum, am ales-o pe cea mai sigură. Care s-a dovedit a fi foarte bună, chiar dacă puțin mai lungă decât celelalte: drumul prin Buzău. Așadar, București – Buzău și de acolo ieșirea spre Brașov. Se trece prin Nehoiu și de acolo mai e puțin până la primul obiectiv turistic.

Barajul și Lacul Siriu

Barajul și lacul de acumulare de la Siriu sunt spectaculoase și sunt chiar pe drumul vostru. Așa că trageți pe stânga (cum veniți de la Buzău) într-unul dintre cele două locuri special amenajate pentru parcat și pozat. 🙂

Pit-stop la Lacul Siriu!

Pit-stop la Lacul Siriu!

Hadar Chalet

 

Căsuța din copac și o parte din locul de joacă de la Hadar

Căsuța din copac și o parte din locul de joacă de la Hadar

De la baraj se mai merg câțiva kilometri și, chiar înainte de ieșirea din județul Buzău, veți da de un drum la dreapta cu semn spre Cabana Harțagu. Daca treceți de cabana respectivă și mai mergeți puțin pe drumul forestier, veți ajunge în paradisul intitulat Hadar Chalet. Un loc de vis pentru voi și copiii voștri, despre care voi povesti pe larg într-un alt articol. Ca sa nu ne lungim aici. Oricum, printre puținele locuri în care am fost care au atât de multe de oferit încât o zi și jumătate nu am ieșit să căutăm niciun traseu turistic. 🙂

Pe scurt, aveți la dispoziție: loc de joacă, teren de tenis, de baschet, masă de tenis de masă, de biliard, căsuță în copac, jocuri de toate felurile (Scrabble, table, Monopoly, Twister etc.) și o zonă imensă cu băncuțe, mese, șezlonguri, foișoare, lacuri, cascade în miniatură…

Până apuc eu să povestesc despre raiul pe pământ, dacă vreți să aflați mai multe despre subiect, intrați pe site-ul lor. O să vă placă ce vedeți!

 

 

 

 

Rezervația ”Valea zimbrilor”

Mergând mai departe pe drumul Buzău – Brașov, după celebra și înfrigurata localitate Întorsura Buzăului se face stânga spre Vama Buzăului (situată în județul Brașov – 45 de km de la Brașov, 126 de km de la Buzău). Acolo veți da de una dintre cele mai frumoase rezervații de zimbri din România. Se ajunge ușor, e semnalizată în tot satul, biletul de intrare costă 2 lei, iar copiii vor fi foarte încântați. Într-un ocol de aproape 10 hectare, trăiesc aproape 30 de exemplare, mai mari sau mai mici de zimbri, un cerb și vreo două căprioare.

De reținut că este rezervația în care zimbrii se simt cel mai bine în țara noastră, având în vedere ritmul în care sporesc exemplarele. 🙂 Dacă în 2008 autoritățile au primit din străinătate 5 zimbri pentru a pune pe picioare rezervația, între timp numărul lor a crescut atât de mult, încât ocolul în care trăiesc aceștia trebuie mărit.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cascada Urlătoarele

La doar 6 kilometri de rezervația de zimbri, mergând tot înainte pe drumul pe care ați venit, spre Muntele Ciucaș, veți găsi Cascada Urlătoarele, nu la fel de cunoscută precum cea din Bucegi, dar spectaculoasă și foarte atractivă pentru copii. De ce? Pentru că se poate urca pe firul apei până sus… pe cascadă. Sigur că e posibil să vă udați la picioare, dar, daca acceptați acest fapt și aveți pregătite niște schimburi în mașină, distracția este absolut garantată.

Drumul până acolo este forestier, dar se prezintă în condiții bune. Se merge încet, dar sigur. Nu vă rupeți mașinile. 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Alte obiective din zonă:

  • Lacul Vulturilor – noi ne-am dorit tare mult să ajungem, pentru că arată minunat, iar drumul înțeleg că nu e greu deloc, doar că e un pic cam lung. 3,5 – 4 ore pe sens e încă puțin cam mult pentru copiii noștri (și pentru start de sezon, neantrenați). Așa că îl bifăm data viitoare.
  • Muzeul Chihlimbarului – Ca să ajungeți la Muzeul Chihlimbarului trebuie să vă abateți din drum puțin înainte de Nehoiu. Spre satul Colți. Noi n-am avut timp să o facem tura asta, dar când ajungem vom da detalii.
  • Cascada Pruncea – Cașoca – se face un drum la dreapta, în satu Cașoca, înainte de Lacul Siriu. Noi n-am ajuns acum, așa că trebuie să revenim în zonă neapărat.
  • Bisericile fortificate de la Prejmer și Hărman – absolut minunate, vă vor încânta copiii. Povestesc despre ele în curând.
  • În județul Buzău mai sunt și alte obiective minunate și foarte puțin bătute: bisericile rupestre, Focul Viu, Vulcanii Noroioși etc.

Dacă mai știți și alte locuri frumoase din zonă sau dacă aveți informații suplimentare despre cele amintite, le aștept cu drag. Vara asta mai mergem o dată pe-acolo, așa că ne ajută orice idee/sugestie.

Un răspuns »

  1. Pingback: Biserica fortificată de la Prejmer | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s