Când e să meargă prost… un spectacol Zurli

Standard
Sursa: Facebook Gașca Zurli

Sursa: Facebook Gașca Zurli

De mult timp mă tot bate gândul să-i duc pe copii la un spectacol al Găștii Zurli. Era una dintre puținele oferte de activități pentru copii pe care le ratasem până acum în București. Nu știu de ce, nu s-a potrivit niciodată. Cum mi se arată mie în viață uneori, însă, acum două zile am primit invitații pentru super-spectacolul Zboară, Zboară Vrăjimăturică! Un spectacol care a umplut Sala Palatului de copii nerăbdători să cânte și să danseze. Și care a fost parcă blestemat de Tura-Vura, vrăjitoarea cea rea.

Cu bune și cu rele, azi, despre ”Zboară, zboară, Vrăjimăturică”.

 

 

Să începem cu relele, căci ele ne dor 😦

  • Spectacolul a început cu 30 de minute întârziere, ceea ce e teribil de greu de suportat pentru o sală cu aproximativ 2000  de prichindei de toate vârstele.
  • Mai mult, din când în când se auzeau în boxe niște sunete de microfoane bruiate de ți se făcea părul măciucă în cap (din nou, greu pentru cei mici și sperioși).
  • Când a început într-un final, a mers tot prost. Aproape o jumătate de oră nu s-a auzit decât muzica, nu și replicile personajelor de pe scenă.

Explicațiile sunt triste, triste: cu 10 minute înainte de spectacol, s-a defectat ceva la instalația de sonorizare a minunatei și învechitei Săli a Palatului și s-a ars mixerul de sunet. Sigur că noi, părinții atotștiutori din sală ne tot întrebam: bun, nu le merg lavalierele, dar cum e posibil să n-aibă un microfon mobil pregătit de back-up? Se pare că îl aveau, dar n-aveau unde să-l bage (scuzați-mi expresia!).

Partea proastă este că, pierzându-se replicile, s-a pierdut și povestea, așa că spectacol și-a pierdut din farmec mult, foarte mult. Nedrept de mult pentru minunăția pregătită și pentru  speranțele miilor de prichindei din sală. Și, desigur, pentru nervii părinților prea puțin toleranți și răbdători. Că de, toți suntem stresați și obosiți.

Această prezentare necesită JavaScript.

Să terminăm cu bunele, căci cu ele ar trebui să rămânem 🙂

  • Muzica a fost foarte simpatică. Oamenii ăștia au niște cântecele minunate pe care eu până acum nu le știam. Promit că de acum înainte le învățăm pe toate.
  • Coregrafiile, costumele, personajele, toate foarte reușite.
  • Apariția Magicianului Marian Râlea, un deliciu pentru părinții copiilor de azi. Mai ales că ne-a și cântat, ca pe vremuri: ”Eu pot, eu sunt Magician!”
  • Atmosfera, dincolo de probleme, minunată. Simțeai zâmbetele și energia pozitivă, dragostea pentru copii, veselia celor mici. Și, până la urmă, despre asta trebuie să fie vorba în spectacolele pentru prichindei.

Concluzia

Sigur că spectacolul de azi nu mi-a plăcut. N-avea cum. Au fost prea multe probleme tehnice ca să mai înțelegi ceva, iar, dacă aș fi dat bani pe bilete în loc să primesc de la o doamnă minunată invitații, probabil că aș fi acum mega-super-nervoasă.

Daaaaarrrr….. ce-am văzut astăzi m-a convins că trebuie să mai merg la Gașca Zurli. Într-o altă zi, când cu siguranță nu vor mai fi problemele de azi, vom merge din nou să dansăm, să cântăm și să ne veselim cu personajele colorate și vesele din gașca de nebuni.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s