Noutăți de la Disneyland: Elsa si Anna, noile vedete Disney

Standard
20150606_111351

Echipa galbenă la Disneyland, runda a doua cu copiii

Am plecat la Paris cu gândul că n-avem bani de Disneyland de data asta. Am cumpărat deci frumușel bilete la Parc Asterix (despre care o să povestesc în curând pe larg, fiindcă este minunat), croazieră pe Sena și bilete la Luvru și ne-am spus singuri că toate astea trebuie să ne ajungă. Când am ajuns acolo însă, cu picioarele și spatele rupte de cele aproximativ 12 ore de mers zilnic, am hotărât că suntem prea aproape ca să ratăm ocazia așa că ultima zi s-a transformat brusc dintr-o vizită la Versailles, într-o nouă vizită la Disneyland.

Și uite cum, după ce v-am povestit pe îndelete acum aproape doi ani prima experiență în tărâmul Disney (aici, aici, aici, aici și aici), acum revenim cu noutăți, informații interesante și o concluzie esențială, mai ales că vine în contradicție cu părerea majorității oamenilor cu care am vorbit despre subiect.

Elsa și Anna, noile vedete la Disneyland

Fără nicio urmă de îndoială, noile vedete ale parcului sunt Elsa și Anna, prințesele din Frozen. Pe lângă faptul că vezi sute de fetițe îmbrăcate ca ele, una dintre cele mai mari cozi din parc este pentru spectacolul Frozen Fun (sau Fête Givrée, după cum spun sutele de panouri publicitare instalate prin tot Parisul).

La acest spectacol, trebuie sa te așezi la coadă cu o oră înainte de intrarea pe care o vrei, în ciuda faptului că sunt reprezentații alternative la fiecare 35-45 de minute (franceză și engleză). Dacă reușești să treci de coadă, spectacolul este drăguț, cuprinde melodiile de pe coloana sonoră (Let it Go, In Summer, Do you want to build a snowman?, For the First Time in Forever și Love in an Open Door) și aduce pe scenă toate personajele îndrăgite de copii: Anna, Cristoph, Olaf și pentru foarte scurt timp (prea scurt pentru fani) Elsa.

1300 de oameni cântă în același timp cu prințesele în Chaparral Theatre din Frontierland, în timp ce prin aer plutesc ”fulgi de zăpadă” și mingi colorate. Senzația este superbă, iar distracția celor mici garantată, mai ales dacă vă asigurați că știu dinainte versurile și în engleză. 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

În plus, minunatele prințese se plimbă și prin parc de trei ori pe zi, instalate confortabil într-o caleașcă din care fac cu mâna muritorilor de rând, pe inconfundabila muzică din film, spre deliciul zecilor de mii de oameni care le așteaptă pe margine cuminți ca să le vadă trecând preț de câteva secunde.

20150606_162202

Nu în ultimul rând, cu puțin timp înainte de startul spectacolului de noapte (minunatul Disney Dreams), au mai băgat 15 minute de ”Let it Go” cu lumini pe castelul din centrul parcului. 15 minute care prind foarte bine atunci când deja tragi de timp în așteptarea minunăției, cu niște copii morți de oboseală, că doar e ora 11 noaptea și ei sunt în parc de la 10 dimineața.

Cum să-ți cumperi bilete mai ieftine la Disneyland Paris

Când m-am documentat prima oară pentru Disneyland am citi o grămadă despre supra-numitele bilete ”francilien”. N-am înțeles nimic, așa că am rămas la oferta de la agenție. Am înțeles acum și vă spun concluzia. Dacă vă hotărâți să mergeți la Paris și să alocați doar o zi Disneyland-ului, este mai ieftin să cumpărați biletele de la magazinele FNAC din Paris, decât de pe internet de acasă. Noi, spre exemplu, am cumpărat biletele de la FNAC-ul de pe Champs Elysee (chiar de lângă Sephora 🙂 ), dar găsiți mai multe astfel de magazine în tot Parisul.

Concret, pe niște bilete care pe net costau 69 de euro în cea mai ieftină variantă (pentru o zi de sâmbătă în plin sezon), noi le-am luat de la fața locului cu 59 de euro. 10 euro în minus care se simt dacă îi înmulțești cu patru (cum o facem noi într-o familie cu 4 membri).

Sfaturi foarte importante pentru vizita la Disneyland:

  • Data trecută n-am știut să vă spun pentru că niciodată până acum nu fusesem la Disneyland în lunile de vară. Vă spun acum: evitați zilele de weekend și mai ales zilele de weekend în plin sezon. Dacă a trecut de 1 iunie sau nu e înca 1 septembrie, vă duceți la Disneyland să stați mai mult la coadă, să vă enervați teribil, să n-aveți loc în magazine și să stați la rând 30 de minute la fiecare restaurant. În plus, anumite atracții au și timp de așteptare de 90 de minute (să ne înțelegem, pentru o ”călătorie” de maximum 3 minute cu atracția respectivă). Ceea ce va fi greu de suportat cu copiii după voi.
  • Fiți pregătiți pentru defecțiuni tehnice. Noi credem că numai la români se întâmplă, dar nu e așa. În ziua în care am fost noi în parc, una dintre cele mai tari atracții (Big Thunder Mountain) s-a stricat de cel puțin patru ori. Ultima dată cu noi în trenuleț, după o așteptare la coadă de 60 de minute. Sigur că noi am știut să ne bucurăm și de stricăciune, mai ales că trenulețul s-a blocat aproape de finalul traseului, când deja trăisem senzațiile tari. Le-am explicat copiilor cât de tare e că vom coborî din trenuleț și vom merge prin ieșirea de siguranță, cum numai puțini sunt aceia care ajung să vadă tunelul de sub apa din Disneyland etc. Dar n-a fost chiar simplu. Și mai ales, nu știu cum ar fi fost dacă eram dintre cei rămași pe peron după o așteptare de 60 de minute. Ce le-am mai fi spus celor mici atunci? 😦

     

  • Nu în ultimul rând, cea mai importantă concluzie din lume: duceți-vă copiii la Disneyland la vârsta la care trebuie. Dar, despre asta, vă povestesc altă dată.

 

  • În final, vă las cu… Frozen Fun. Distracție înghețată vă doresc!

2 răspunsuri »

  1. Pingback: Parcuri de distracţii de vis: astăzi, Gardaland (în apropiere de Verona) | viatacucopii

  2. Pingback: Magia din spatele unui musical: Beauty and the Beast | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s