Parcuri de distracții de vis: astăzi, Parc Asterix (Paris) – episodul 1

Standard

20150603_131254Când spui Paris cu copiii, spui Disneyland. Nu-i așa că asta credeți? Astăzi mi-am propus să distrug acest mit și să vă povestesc despre un alt parc de distracții, mai mic și mult, mult mai puțin cunoscut, dar care oferă cel puțin la fel de multă distracție și compensează cu foarte multe senzații tari.

Cu o singură mențiune. Dacă aveți copii mici, de 3-4 ani, e mai indicat să mergeți prima oară la Disneyland. Dacă ați trecut de 6 ani și ați început să apreciați aventura… Parc Asterix e alegerea noastră (și prin „a noastră” vreau să spun că 4 din 4 membri ai familiei ar alege acum o revenire la Asterix în detrimentul Disneyland-ului. Și asta cred că spune multe!). 

Ce este Parcul Asterix?20150603_121140

Parc Asterix este un parc de distracții situat la aproximativ 35 de km nord de Paris. Tema parcului e evidentă și vă veți distra grozav acolo dacă sunteți fanii celebrelor personaje de benzi desenate (desene și filme) Asterix, Obelix și ceilalți gali isteți care beau poțiuni magice și se luptă cu romanii.

Informații utile despre Parcul Asterix:

 • Parcul e împărțit în șase zone (Galii, Romanii, Egiptenii, Vikingii, Grecii și De-a lungul timpului), toate inspirate din diversele aventuri prin care trec prietenii noștri gali.
 • Are 36 de atracții.
 • Pentru 7 dintre acestea trebuie să aveți înălțimea minimă de 1.20m.
 • Este recunoscut ca fiind un parc mai potrivit adolescenților și copiilor mari întrucât veți găsi aici cel puțin 3-4 rollercoastere și atracții care vă garantează senzații tari.
 • Cu toate acestea, are și multe, multe atracții potrivite pentru bebeluși și copii mici (noi am sărit din start peste multe dintre ele)
 • Are cel puțin 5 spectacole, dintre care unul cu delfini și foci de mare. Atenție însă, spectacolele sunt în limba franceză!

Această prezentare necesită JavaScript.

Programul zilei la Parc Asterix:

Parcul este deschis doar vara în permanență. În rest, este deschis în anumite perioade doar în weekenduri și miercurea, iar în altele complet închis. Așa că vă recomand să verificați pe site-ul oficial perioada în care vreți să mergeți și să vă asigurați că este deschis.

Atunci când primește vizitatori, parcul e deschis de la 10.00 la ora 18.00, iar în anumite zile organizează și evenimente nocturne pentru care e necesar să vă luați bilet separat.

Biletele pentru Parc Asterix se pot cumpăra direct de pe site-ul lor. Atenție la ofertele speciale pe care le anunță. S-ar putea să vă ajute acestea, mai ales dacă le combinați bine. Noi am luat, spre exemplu, bilete diferite pentru cei 4 membri ai familiei: un adult a intrat cu un copil pe un tip de bilet care includea copiii sub 7 ani gratis, iar pentru copilul de șapte ani și celălalt adult am cumpărat bilete cu dată specificată, care sunt ceva mai ieftine.

Atunci când intrați pe site, au și un ghid online care vă răspunde întrebărilor în engleză și franceză.

Cum ajungi la Parc Asterix?

Din Paris,  dacă ești cu mașina, urmezi autostrada A1  în direcția Lille (aproximativ 40 de minute), treci de aeroportul Charles de Gaulle, apoi între ieșirile 7 și 8 ai semn de Parc Asterix (e foarte bine semnalizat. Nu aveți cum să-l ratați). Parcare costă 10 euro pe zi.

Dacă n-aveți mașină, există un autobuz special care costă 22 de euro și vă ia din centrul Parisului (Louvre) și vă lasă la intrarea în parc. Găsiți detalii aici, unde mai găsiți și alte modalități prin care puteți ajunge.

PS Până în parc conduc părinții. Acolo, rolurile se inversează, după cum puteți vedea în pozele de mai jos.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Ce ne-a plăcut cel mai mult la Parc Asterix? (cu mențiunea că nu ne-am dat în Tonnerre de Zeus, fiindcă era stricat, iar în alte două atracții nu ne-au primit pentru că înălțimea minimă era 1.40 și copiii nu o aveau):

 • La Trace du Hourra (un bob care merge cu viteze de aproximativ 60km/oră)
 • Le Grand Splatch (bărcuțe care te plimbă pe un rău, iar la final te coboară pe câteva pante îndrăznețe)
 • Menhir Express (o coborâre prin apă multă într-un buștean. Pasagerii vor ajunge la capăt uzi leoarcă, iar mama care privește de pe margine va muri de inimă la panta de 13 metri pe care o coboară buștenii la final)
 • L’Oxygenarium (un colac imens, în care încap 6 persoane, care alunecă rapid pe un tobogan cu apă)
 • Vol d’Icare (roller-coaster de dimensiuni medii. Merge cu viteză, dar nu are căderi mari)
 • Nationale 7 (mașini conduse de copii sau părinți pe trasee simpatice)
 • Les Chaises Volantes (tradiționalele noastre lanțuri. Au și varianta de bebeluși și pe cea de oameni mari. Ai mei au vrut să se dea, de două ori chiar, în cea de oameni mari, evident)
 • L’Hydre de Lerne (un fel de caracatiță de prin parcurile noastre de distracții, doar că mai rapidă și cu mișcări mai variate)
 • Transdemonium (un fel de trenuleț al groazei)
 • Le Defi de Cesar (în armata lui Cezar se recrutează soldați. Care la final suferă un naufragiu cu o galeră romană)
 • Romus et Rapidus (coborâre pe un râu plin de capcane într-o barcă rotundă de 5-6 persoane)
 • SOS Numerobis (un roller-coaster de dimensiuni reduse, numai bun pentru mami care are frică de înălțimi. Merge cu viteză, dar nu are căderi mari)

Lista completă de atracții, cu descrierile aferente, o găsiți aici.

Nu în ultimul rând ne-au încântat spectacolele (am fost la două, printre care și cel cu delfini) și neprețuitele întâlniri cu personajele (pentru care stai de 100 de ori mai puțin la rând decât în Disneyland!). 🙂

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Important:

 • în multe dintre atracții vă veți uda. În unele chiar foarte tare. De-aici și distracția maximă a copiilor, evident. N-am avut nevoie de haine de schimb și pelerine de ploaie cum citisem pe forumuri. Ne-am uscat la soare. 🙂
 • comparându-l cu Disneyland tragem următoarele concluzii: timpi de așteptare mult, mult mai mici, atracții mai pline de adrenalină. În rest… ambele parcuri sunt de-a dreptul minunate.

Pentru că deja m-am lungit prea mult, despre restaurante, cazări și alte tips&tricks povestesc în episodul 2. 🙂

6 răspunsuri »

 1. Pingback: Parcuri de distracții de vis: Puy du Fou sau superlativul în materie de spectacole | viatacucopii

 2. Pingback: Parcuri de distracţii de vis: astăzi, Gardaland (în apropiere de Verona) | viatacucopii

 3. Pingback: Parc Asterix, episodul 2 – cazare, mâncare și alte tips&tricks | viatacucopii

 4. Pe mine, spre deosebire de cel cu Disneyland, cu artiocolul asta m-ai convins. Ce-am inteles eu este ca merita sa mergi cu copiii la Paris si sa cheltui o suma importanta pentru ca: bifezi disneylandul, te distrezi in Asterixland si evident vei incerca sa vezi si PARISul(cu riscul de a-ti plictisi copiii; evident exista o cale de mijloc in toate)
  Daca nu a fost deja clar pana acum, eu nu gust valorile de brand, ci doar valoarea. Nu-mi place disneylandul, dar mi-a placut(barbat fiind) filmul Clopotica. Evident, multe mi-au placut dintre produsele Disney, dar am exemplificat prin Clopotica pentru contrast.
  Nu consider, ca ce-mi place mie este bine sau frumos, ci este doar o parere de gust.
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s