Parc Asterix, episodul 2 – cazare, mâncare și alte tips&tricks

Standard

Am povestit pe larg despre distracția noastră de o zi în minunatul Parc Asterix. Astăzi, pe scurt despre ce ne-a mai rămas.

Unde ne cazăm pentru Parc Asterix?

Hotelul cu bufnițe. Sursa: parcasterix.fr

Hotelul cu bufnițe. Sursa: parcasterix.fr

Parcul are un singur hotel propriu. Se numește Hotel des Trois Hiboux (adică ”La cele trei bufnițe” 🙂 ) și nu are site, dar găsiți toate informațiile necesare pe site-ul parcului, adică aici. Acolo se pot face și rezervările. Ca idee, este construit pe același sistem cu hotelurile Disney, în sensul că se încadrează perfect în temă, iar dimineața ți-o începi cu Asterix și Obelix la micul dejun.

Dezavantajul? Are puține camere și este destul de des ocupat în totalitate. Noi n-am găsit să rezervăm cameră, în ciuda faptului că am mers în afara sezonului de vârf și am cerut o cameră pentru noaptea de marți.

Dacă nici voi nu găsiți camere disponibile la hotelul cu bufnițe, pe site-ul parcului aveți mai multe variante de ”hoteluri partenere”. Iar dacă nici acelea nu vă fac cu ochiul, vă împărtășesc varianta cea mai ieftină pe care am găsit-o noi.

La 13 km de Parc Asterix, în nord (ceea ce pe noi ne-a avantajat având în vedere că am venit din Belgia, de la Charleroi), există un mic orășel care se numește Senlis. La marginea lui veți găsi celebrele hoteluri ieftine Ibis și Ibis Budget. La ultimul, o cameră de 3 paturi ne-a costat 57 de euro (fără mic-dejun). O cameră mică, dar curată și luminoasă. Adică fix ce ne-a trebuit pentru o singură noapte. În plus, hotelul este așezat strategic lângă un McDonalds, iar pe străduțele de lângă, găsiți magazine din care vă puteți aproviziona cu baghetă caldă, mezeluri delicioase, fructe proaspete și bere ieftina (garantate toate, că doar le-am testat).

De la Senlis, dimineața, faceți cam 10 minute până la Parc Asterix. Iar dacă nu v-am convins, iată și câteva poze din orășelul minunat. (PS Sunt sigură că mai sunt Ibis-uri ieftine și în alte orășele din preajmă. Noi am căutat și am ales aici).

Această prezentare necesită JavaScript.

Ce mâncăm la Parc Asterix?

În anii trecuți, la Disneyland nu te lăsa să intri cu mâncare sau băuturi în rucsac (între timp, Slavă Domnului, această regulă s-a schimbat și acolo). La Parc Asterix este nu doar permis, ci chiar încurajată practica, existând mai multe zone amenajate de picnic, dar și băncuțe la tot pasul pe care poți mânca sandvișul dim geantă.

Cu toate acestea, dacă nu veniți cu mâncare la pachet (și uneori chiar dacă veniți cu mâncare la pachet), veți găsi chestii de cumpărat și de acolo. Restaurante sunt multe (chiar foarte multe), toate tematice și unele deosebit de atractive. Majoritatea axate tot pe sistemul fast-food, cu meniuri destul de accesibile (7-8-9 euro meniul de adult).

Noi n-am cumpărat mâncare, căci am avut la noi sandvișuri și copiii erau mult prea surescitați ca să piardă timpul la restaurant. În schimb, n-am ratat magazinele cu dulciuri pentru un desert colorat și n-am scăpat nici de sucul cu gheață în pahare-gigant pe care îl plimbau 90% dintre copii prin parc (4,5 euro paharul).

 • 20150603_173317

  Cu paharele de suc (?) și cumpărăturile, la plecarea din parc.

  Tips and tricks pentru Parc Asterix

  • Parcarea la intrarea în parc costă 10 euro pe zi. Merită fiecare bănuț.
  • Din loc în loc, prin parc veți găsi tabele electronice cu timpii de așteptare de la principalele atracții. Folosiți-le atunci când vă planificați timpul și traseul.
  • Dacă vreți să vă faceți cumpărăturile și să nu vă plimbați cu ele prin parc, există un serviciu prin care le lăsați la magazin și le ridicați la plecare de la magazinele de la ieșire. Acest serviciu este însă valabil doar pentru cumpărăturile realizate înainte de ora 16.00.
  • Explicațiile, spectacolele și restul informațiilor din parc sunt 80% în limba franceză, așa că fiți pregătiți să le mai traduceți copiilor din când în când indicațiile pentru siguranță la atracții sau alte lucruri care i-ar putea interesa.
  • Foarte aproape de Parc Asterix (și de Senlis-ul unde vă spuneam că ne-am cazat noi) este și minunatul castel de la Chantilly pe care noi n-am apucat să-l vedem. Dacă aveți drum în preajmă și ceva timp liber în program, merită să faceți un popas. Este una dintre comorile Franței. Găsiți informații, poze și povești magice pe site-ul lor.

2 răspunsuri »

 1. Pingback: Parcuri de distracții de vis: Puy du Fou sau superlativul în materie de spectacole | viatacucopii

 2. Pingback: Parcuri de distracţii de vis: astăzi, Gardaland (în apropiere de Verona) | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s