Program de weekend cu copiii: Noaptea cercetătorilor 2015

Standard
Sursa: noapteacercetatorilor.eu

Sursa: noapteacercetatorilor.eu

Vinerea asta vă fac program. Să scoatem copiii la Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul se petrece simultan în peste 300 de orașe din întreaga Europă, iar anul acesta (pentru al zecelea consecutiv, dacă am înțeles bine) are loc și în România, în 20 de orașe chiar. În București, eu știu de trei locuri în care puteți merge să ”cercetați” activitatea cercetătorilor: la statuile din Piața Universității, în Afi Palace Cotroceni și la Muzeul Antipa. Ce puteți face acolo cu prichindeii? Vă spun imediat.

La Universitate:

  • Muzeul interactiv de știință pentru copii Orășelul Cunoașterii creează tornade în miniatură și fulgere în laborator
  • Cercetașii României ne învață cum să filtrăm apa în pădure, cum să facem noduri și să construim adăposturi pe câmp
  • În secțiunea de astronomie găsiți de la demonstrații care ilustrează marea furtună de pe Jupiter, dar puteți și să vă uitați prin telescop și să căutați viață extraterestră împreună cu niște liceeni simpatici.
  • La cortul de speologie/geologie, mergeți prin măruntaiele pământului, aflați povești despre dinozauri și pietre și studiați câteva chestii super interesante despre lilieci.
  • Inspectoratul de Poliție are un atelier de criminologie care cred că e tare interesant pentru adolescenții și pre-adolescenții voștri.

Totul însoțit de dansuri și muzică pe scenă.

La Afi Palace Cotroceni:

  • La Afi găsiți expozanți din domenii atât de diferite, că îmi va fi greu să le cuprind într-o enumerare. Cert e că vedeți astronomie, micro-biologie, fizică atomică, chimie și câte și mai câte. Lasere, microscoape, telescoape și atât de multe cuvinte pe care nu le înțeleg încât vă las pe voi să vă aruncați un ochi pe program și să vă alegeți ce vă place.

La Antipa:

  • Tot de la 17.00, la Antipa se închide expoziția permanentă și se deschide Noaptea Cercetătorilor. Până la ora 21.00 puteți afla cum se extrage ADN-ul din fructe, cum se pregătesc insectele pentru conservarea în muzee, cum se analizează sunetele scoase de insecte și tot felul de alte subiecte asemănătoare.

Toate manifestările de la Noaptea Cercetătorilor sunt gratuite (inclusiv cele de la Muzeul Antipa) și au drept scop promovarea cercetării în toate domeniile. Majoritatea celor care susțin prezentări este alcătuită din institute de cercetare sau asociații de profil. Dacă doriți mai multe detalii și informații, găsiți pe site-ul oficial al evenimentului.

PS La noi în familie, responsabil cu plimbatul copiilor și explicațiile va fi soțul. Fiindcă eu sunt blocată la una dintre mesele din Piața Universității, unde voi povesti cu drag și spor despre cercetarea care se face la Școala Doctorală de Științele Comunicării (Universitatea București). Nu că voiam să mă laud, doar ziceam. 🙂

PPS. Noi nu ratăm evenimentul. Asta e clar. Rămâne de văzut cum îi conving pe copii să rateze Vocea României! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s