Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – Ediția 2015

Standard

În caz că n-ați auzit încă, vă zic eu: de mâine începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii. Este ediția a XI-a, se desfășoară între 3 și 10 octombrie la București și aduce peste 30 de spectacole pentru copii, cu trupe din România, Spania, Italia, Israel, Elveția, Olanda și Slovacia.

Sursa: fitc.ro

Sursa: fitc.ro

Noi am fost și la spectacolele de anul trecut, ba chiar și la câteva din urmă cu doi ani și vă pot spune cu siguranță asta: reprezentațiile sunt… neașteptate. În sensul că multe dintre ele sunt cu totul altceva decât vedem în teatrele pentru copii din România. Sunt spectacole non-verbale (unele dintre ele), muzicale, care se bazează mult pe mișcare, pe sunete, pe jocuri de culori și lumini. Și merită cu siguranță încercate, mai ales pentru că îi vor surprinde plăcut pe prichindeii voștri.

Ce-mi place mie cel mai multe este că spectacolele sunt pentru copii de toate vârstele, ba chiar sunt împărțite astfel încât există categoria piticilor de 1-4 ani, apoi a prichindeilor de +5, există spectacole pentru 4-8 ani sau piese pentru 6-12. Cu alte cuvinte, aveți de unde alege, oricât de mari sau de mici ar fi puii voștri.

Biletele costă 22,40 de lei de copil și 27, 80 de lei de adult (nu mă întrebați cum au stabilit aceste prețuri cu virgulele lor cu tot). Abonamentele s-au epuizat. Detalii despre bilete și locurile de unde le puteți cumpăra găsiți pe site-ul lor, adică aici.

Spectacolele se desfășoară în mai multe săli din Capitală, săli care arată bine și oferă tot confortul (cel puțin cele pe care le știu eu, căci mărturisesc, nu le-am văzut pe toate): la Teatrul Excelsior (despre care am scris și aici), la Opera Comică pentru copii și în alte trei locații despre care găsiți informații aici.

În plus, pentru doritori, organizatorii au inclus în program și un workshop interesant pentru cei mici, precum și o conferință pentru cei mari. Despre acestea, dacă doriți, citiți aici.

Noi ne-am luat deja bilete pentru două dintre spectacole. Am fi vrut la mai multe, dar de… nu e întotdeauna după cum ne dorim. În rest, vă doresc vizionare plăcută! Și dacă vedeți vreun spectacol grozav, dați-ne și nouă de veste aici, poate reușim să-l mai prindem și noi!

PS Dacă mergeți să cumpărați biletele de la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă, ignorați-o pe doamna neprietenoasă care le vinde. E păcat de minunăția de festival să vă lăsați influențați de un angajat sictirit și care nu dorește să vă răspundă la întrebări. Vă spun, desigur, ca întotdeauna, din proprie experiență. 😦

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s