La film cu copiii: în lumea colorată a lui Peter Pan

Standard

M-am dus să văd noul film bazat pe povestea lui Peter Pan hotărâtă să-mi placă. Și mi-a plăcut în ciuda unor piedici care m-ar fi putut face să mă răzgândesc în oricare alte condiții. De ce? Vă explic imediat.

pan2

Sursa: imdb.com

Pan este cel mai nou film al regizorului meu preferat: Joe Wright (mamele îndrăgostite de Mr. Darcy probabil că vor recunoaște numele dacă vă spun că este regizorul minunatului Pride and Prejudice din 2005 cu Keira Knightley și Matthew Macfadyen, un film de neratat!!!). În plus, Pan spune una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei. Ca atare, m-am dus convinsă că o să îmi placă. Și mi-a plăcut. Daaaarrrrrrr…. am scăpat din vedere un mic amănunt.

Filmul este nedublat și, pe deasupra, este 3D. Deci luați în considerare următoarele două aspecte (pe care eu le-am omis pentru prima dată în viață):

  1. Trebuie să le citiți copiilor dacă nu se descurcă încă singuri (ca idee, ai mei nu reușesc să citească în timp util niciunul. Au 8 și 6 ani. Deci da, la 8 ani încă citim noi la filme). Acum, fiecare își cunoaște cel mai bine puii, dar pe mine mă enervează tare cititul în sala de cinema pentru că sunt în permanență stresată că deranjez oamenii din jur.
  2. Faptul că filmul este 3D face cititul și mai dificil, fiindcă nu poți ține copiii cu urechea foarte aproape de tine, întrucât te lovești în ochelari. Nu mai zic de floricele, suc și altele pe care e greu să le consumi în timp ce citești copiilor ghemuiți cât mai aproape de tine ca să le șoptești la ureche.

Important! Inconvenientele de mai sus sunt mai mici dacă mergeți cu un singur copil. Eu trebuia sa citesc pentru doi, de unde și dificultatea așezării în așa fel încât să nu audă toată sala adaptarea mea. 🙂

În ciuda celor expuse, nu e de ratat Pan la cinema. E un film minunat, plin de culoare și de imagini spectaculoase, care spune un pic altfel povestea lui Peter, un orfan răpit de pirații lui BlackBeard (minunatul Hugh Jackman), care descoperă în Neverland faptul că este ”Cel Ales”. Ales să salveze orfanii și insula întreagă de puterea malefică a lui BlackBeard, cu ajutor din partea unui Căpitan Hook foarte simpatic și a unei Tiger Lilly sexy.

Această prezentare necesită JavaScript.

Și deși mărturisesc că nu-i tocmai plăcut să-l vezi pe Hugh Jackman atât de urât :), n-ai cum să nu apreciezi intrarea pe care și-o face în film. Zic doar atât: cântă Smells Like Teen Spirit (Nirvana).

Concluzia? De văzut la cinema. E atât de frumos filmul, că zău că m-aș mai duce încă o dată să îl văd fără copii. Dar la cum mă știu, probabil voi ajunge să-l mai văd încă o dată tot cu ei.

Un răspuns »

  1. Pingback: Cea mai bună veste despre Star Wars: Trezirea Forței | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s