Cum să nu țipi când îți vine să urli????

Standard

Hai să ne înțelegem: eu sunt o mamă foarte țipătoare! Nu vreau să fiu, încerc să mă controlez. În rest, sunt minunată, după cum ne învață specialiștii în parenting: mă joc cu copiii, îi susțin, îi las să aleagă, îi învăț să fie puternici, independenți, petrec timp de calitate cu ei, dar… țip. Și de câte ori îmi propun să devin și eu o mamă adevărată și să nu mai țip, mi se întâmplă una ca cea de mai jos.

Era într-o după-masă când ne-am apucat noi de momentul groazei: temele. La momentul groazei, ne-am făcut un mic ritual: mergem în bibliotecă, Ilinca scrie, eu stau pe lângă ea – lucrez ”temele” mele pe laptop sau calc, cel mult dacă mi-am terminat treburile, citesc, oricum, îi sunt aproape ca să mai întrebe una alta.

Și începe seria întrebărilor fără rost, doar ca să piardă timpul (mamele cu copii de școală știu tipul. E clasic, nu l-a inventat fi-mea).

Ilinca: –  Nu știu dacă trebuie scris pe fișă sau pe caiet exercițiul ăsta.

Eu: – Eu de unde să știu, mami. Citește cu atenție, adu-ți aminte ce v-a spus Doamna și scrie-l unde consideri tu că trebuie.

Următoarele 10 minute sunt de enervare. Ea o ține langa că nu știe unde să-l scrie, eu îmi fac treaba și îi explic că nici eu. Până la urmă cedez. Mă ridic de pe scaunul meu, las laptopul jos și merg lângă biroul ei. Citesc cerința. Suna ceva de genul: ”Transcrieți, pe caiet, următoarele….”. Îmi crește tensiunea instant. Și încep, fără să țip, doar vorbind așa, mai apăsat:

Eu: – Pe bune, Ilinca? Ai citit măcar cerința? Scrie evident că trebuie făcută pe caiet. De ce îți bați joc de mine? Vrei să faci tema asta sau vrei să mă enervezi pe mine? Că dacă nu vrei s-o faci, n-o face mai bine. Hai, decide: vrei să-ți faci tema?

Ilinca: – Nu, că nici măcar nu e pentru mâine. E pentru luni.

InfograficArătați-mi mie omul care în acele momente nu simte că înnebunește. Sigur că știu ce o să-mi zică specialiștii în parenting: ridică-te și ieși din cameră. Dar merge? Nu merge. Tu ieși, ea începe să urle, plânge, te roagă, tu îi explici de ce n-o mai ajuți, ea se revoltă… și tot așa până când? Se face târziu, n-o poți liniști dacă nu își face temele, temele nu le poate face dacă n-o liniștești întâi, iar tu, tu părintele care mai ai o tonă de lucruri de făcut și ești deja mort de oboseală, tu N-AI VOIE SĂ ȚIPI!

Și aici eu nu mai sunt părintele-minunat. Aici eu încep să țip. Dar pentru că vreau să fiu părintele-minunat, mă tratez. Și uite așa mă duc să fiu blogger la niște conferințe la care alți părinți care vor să fie părinți-minunați vin să învețe cum să reușească. Deci, pe 14-15 noiembrie, mă duc să o ascult pe dr. Laura Markham, o doamnă super-tare care a descoperit secretul și ni-l spune și nouă. Găsiți detalii despre conferință pe site-ul totuldespremame.ro. Și o să vă mai povestesc și eu mai aproape.

Până atunci, vă spun două lucruri:

  1. Puteți beneficia de reducerea pentru grupuri dacă vă strângeți minimum 10 persoane și spuneți că veniți din partea mea (genial sună asta în cultura noastră românească!!!)
  2. Luni vă pregătesc un concurs. Puteți câștiga o invitație la oricare dintre cele patru conferințe pe care le găsiți în programul respectiv. Așa că documentați-vă ca să știți la care vreți să mergeți. Ca să fie mai simplu puțin, le găsiți și în afișul de mai jos.

Vă doresc o zi fără țipete! 🙂

AfisA3_draft

 

Un răspuns »

  1. Pingback: Concurs: Hai cu mine la conferință! | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s