Teatrul Zurli – Zâna Măseluță sau cum să-i împrietenim pe copii cu dentistul

Standard

Săptămâna trecută am fost la un spectacol al Teatrului Zurli. Se numea Zâna Măseluță și le avea drept personaje pe drăguța de zână care lasă bănuți în locul dinților căzuți, pe ”doctorița-stomatolog” Bunuța Dănuța și pe simpatica Doamnă Carie.

Ce mi-a plăcut teribil la spectacolul acesta?

Sursa: zurli.ro

Sursa: zurli.ro

Mai multe! În primul rând ideea de a vorbi despre nesuferita problemă a dentiției într-un alt fel. Pentru că mulți dintre noi am crescut cu groază de dentist și pentru că mulți dintre noi vrem să ne creștem mai bine copiii, mi se pare extrem de important să le introducem în lumea lor cât mai multe lucruri drăguțe care să le facă toată experiența spălatului-pe-dinți/mersului-la-control/tratatul-cariilor cât mai plăcută.

De aceea, abordarea temei mi s-a părut genială. O Doamnă Carie mai mult simpatică decât nesuferită, care îi sfătuiește pe copii să se spele pe dinți cu sarmale și cârnați în loc de pastă de dinți. O doctoriță puțin aiurită pe care o cheamă Bunuța și care pune plombe peste Carie și o obligă pe aceasta să promită că nu va mai mânca dințișorii copiilor. Multe glume și multă voie bună… Cu toate acestea la un loc, sunt sigură că prichindeii care văd spectacolul prind ideea corectă, fără a fi speriați, traumatizați de ”ce-o să te mai doară dacă nu te speli pe dinți”.

În al doilea rând, ca la toate spectacolele Zurli, mi-a plăcut interactivitatea. Personajele vorbesc cu cei mici, îi întreabă, îi ascultă. Copiii dansează și cântă, își dau cu părerea, avertizează, strigă și se simt implicați. Lucru care nu se întâmplă în mod normal în sălile de spectacole pentru copii.

În al treilea rând, cele 15 minute de la începutul spectacolului, în care animatorii trupei Zurli dansează și fac încălzirea cu copiii. Pe muzica super-cunoscută deja a trupei (dacă n-ați ascultat-o, e musai. O găsiți pe youtube și garantez că o să vă cânte copiii zile în șir prin casă!), aceștia îi atrag pe copii să face mișcare într-o gălăgie și o veselie molipsitoare.

Nu în ultimul rând, coloana sonoră a spectacolelor zurlești este încântătoare, iar faptul că la final se aude invariabil ”Am o căsuță mică”, e un plus cu siguranță, pentru că Ilinca și Andi sunt înnebuniți după ea.

Ce nu mi-a plăcut?

Mult mai puține. 🙂 De fapt, singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost că sala este foarte mică, iar copiii foarte mulți. Și deși ideea de a îi așeza pe pernuțe și de a-i atrage să facă mișcare și să participe la spectacol este minunată, când pernuțele sunt lipite unele de altele, iar copiii trebuie să se ridice și să danseze… să zicem că e cam greu. Din cauza spațiului restrâns, mulți copii călcau pe pernuțe, nu aveau loc suficient de mișcare și, recunosc, am văzut și câteva ”lupte” de genul ”dă-te mai încolo” la care părinții au fost nevoiți să intervină înainte să se lase cu păruieli. 🙂

Lucruri importante despre Teatrul Zurli:

  • Actorii Teatrului Zurli joacă spectacolele în fiecare weekend de la ora 10.30 și de la ora 12.00 la Hotel Caro, pe Bulevardul Barbu Văcărescu. Dacă nu știți să ajungeți, găsiți o hartă aici.
  • Biletele costă 10 lei de copil și 20 de lei de adult. Adulții stau pe scaune, copiii pe pernuțe, în față.
  • Se pot face și rezervări la  numărul de telefon 0728.295.810 sau la adresa de e-mail rezervariteatru@zurli.ro.
  • Parcarea la Hotel Caro se plătește, cred că 4 lei/h, dar se găsesc și locuri în afara complexului dacă aceasta este o problemă.
  • În fiecare weekend, la Teatrul Zurli se joacă alt spectacol, toate pline de prințese, zâne și vrăjitoare. Mâine și poimâine, spre exemplu, au festival de Halloween. Pentru programul celorlalte zile, vă puteți uita pe site-ul lor unde găsiți toate informațiile.

Ah, și să nu uit! Spectacolul acesta mi-a amintit că intenționam de ceva vreme să vă scriu un articol despre cum alegem un dentist potrivit pentru copii. Atât vă spun: vine! 🙂

Un răspuns »

  1. Pingback: Despre proiecte făcute pentru tine, nu pentru alții. Premieră la Zurli | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s