Dovada că se poate: cum se schimbă sistemul

Standard

Am vorbit mult zilele astea despre ”cum se schimbă sistemul”. Am cerut o nouă clasă politică, mai multă responsabilitate, respectarea legilor etc. Eu am ținut-o pe-a mea: că sistemul se schimbă doar cu implicarea noastră. Să ne asumăm, să ne punem la treabă, să ajutăm, să colaborăm, să oferim. Și, foarte repede, mi-am dovedit singură că așa e. Cum? Am început să schimb sistemul în care învață copiii mei.

Sigur, veți spune, e un pas mic, minuscul. Așa e, dar există. Și nu mă opresc aici. Să vă povestesc însă întâi despre ce este vorba.

Pornind de la tragedia care ne-a dat viața tuturor peste cap în ultimele săptămâni, am început să vorbim în casă despre necesitatea existenței unor cursuri de prim ajutor în școli. Astfel încât măcar copiii noștri să știe cum să reacționeze în situații de criză. Sistemul educațional românesc nu oferă așa ceva, dar noi putem ajuta sistemul.

Zis și făcut. Am bătut la ușa directoarei de la școala copiilor și i-am propus să organizăm niște astfel de cursuri în sala de sport. Aceasta, om super-mișto, a acceptat. Ca să fiu sigură că acceptă, i-am promis că mă ocup eu de organizare. 🙂

Mai departe, am trimis mail către Crucea Roșie solicitându-le ajutor cu experții care să predea astfel de cursuri (eram pregătită să merg mai departe dacă nu primeam răspuns de la ei și să contactez ISU, pompierii, ONG-urile și orice altă idee mai aveam pe parcurs până răspundea cineva).  În nici două ore de la trimiterea mailului am primit un telefon de la reprezentantul de sector al Crucii Roșii care m-a rugat (!!!) să îl las până luni să organizeze acțiunea. Am discutat împreună despre condiții (câți copii avem, câte clase, ce spații putem pune la dispoziție în școală șamd) și asta a fost tot.

Sigur că va mai fi puțin de lucru în ziua/zilele cursurilor cu organizarea copiilor, cu scoaterea lor de la ore. Sigur că va trebui să convingem câțiva părinți și câteva cadre didactice să vină să ajute. Dar sunt sigură că proiectul se va realiza, iar copiii de la școala noastră vor fi pregătiți să ofere primul ajutor în caz de nevoie.

Am dreptate că e un pas înainte? Hai, mai dați-mi și voi astfel de idei și promit că eu mă ocup să le transform în realitate la școala copiilor mei. La școala copiilor voștri cine se oferă?

crucea rosie 3

Sursa foto: crucearosie.ro

Un răspuns »

  1. Pingback: Dovada că se poate: cum am schimbat sistemul | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s