Egiptul antic la Promenada, expoziție interactivă pentru copii

Standard

20151130_173351 - CopyAm profitat de zilele libere și am bifat o expoziție pe care o avem de ceva timp pe listă. De ce? Păi n-aveam cum să ratăm tocmai noi prilejul să ne costumăm în egipteni, să intrăm în piramide și să atingem mumiile. Nu noi, desigur, ci copiii. 🙂 Astăzi vă povestesc tot ce trebuie să știți despre Expoziția interactivă pentru copii – Egiptul Antic de la Mall Promenada.

Expoziția este găzduită la etajul 1 al mallului, dar veți găsi tot felul de alte statui și simboluri egiptene răspândite peste tot. Biletul costă 15 lei, iar turul durează 35-40 de minute. Copiii sunt purtați printr-o piramidă unde admiră o”comoară”, vorbesc cu un faraon, apoi ies la plimbare însoțiți de un ghid care le povestește tot felul de lucruri despre viața în Egipt.

Pentru cei mici, poate cea mai interesantă parte a expoziției este faptul că se îmbracă în costume specifice și că pot atinge simbolurile egiptene (pipăie hieroglifele, ating mumia, pun mâna pe toiagul zeului Anubis etc.) Ghizii care îi însoțesc pe copii sunt și ei (parțial deghizați), iar, la final, cei mici primesc o diplomă pe care numele lor este scris cu simboluri egiptene.

Sursa: promenada.ro

Sursa: promenada.ro

Important!

  • Pentru că locurile sunt limitate, e recomandat să sunați înainte (0726 377 978) sau să trimiteți mail pentru a vă face rezervare (rezervari@promenada.ro).
  • Biletele se ridică de la parter, punctul de informare de la intrarea principală.
  • Expoziția mai este deschisă până pe 6 decembrie

Această prezentare necesită JavaScript.

Și dacă sunteți, ca și noi, fanii istoriei egiptene, vă mai recomand ceva: uitați-vă împreună cu cei mici la Asterix și Obelix: Misiunea Cleopatra (detalii despre filmul potrivit pentru copiii iubitori de istorie găsiți pe site-ul IMDB).  Garantez că vă veți distra pe cinste! Mai jos, trailerul filmului:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s