Despre minunatul ”Beauty and the Beast” și despre sala pe care n-o avem

Standard

Fără nicio urmă de îndoială, musicalul ”Beauty and the Beast” venit de pe Broadway este absolut senzațional. L-am văzut ieri cu copiii și merită fiecare ban (deși biletele nu sunt ieftine deloc). Problema însă este faptul că în continuare nu avem o sală de spectacole decentă în care să băgăm astfel de producții minunate.  Ce ne-a plăcut și ce nu, vă spun imediat.

Sursa: Events

Sursa: Events

Când vă povesteam detaliile extraordinare din culisele show-ului ”Beauty and the Beast” nu exageram niciun pic.  Deși organizatorii români au avut ceva probleme (din cauza controalelor înăsprite la granițe camioanele cu decorurile au întârziat cu două zile, ducând la anularea unui spectacol și la reprogramarea altora), produsul final a fost unul de excepție.

Per total, spectacolul a arătat a musical ”din afară”, cu costume excepționale, decoruri versatile și muzică de Oscar. Producătorii au păstrat absolut toate cântecele din desenul animat și au adăugat încă vreo câteva de aceeași calitate, iar sonorizarea a fost bună (chiar foarte bună dacă ținem cont de faptul că show-ul s-a ținut într-un spațiu expozițional care n-a fost gândit ca sală de spectacole. Dar despre asta, puțin mai târziu).

Actorii tineri (Bella este o actriță de 22 de ani, iar Bestia are 24 de ani) au cântat impecabil, de la un capăt la altul, iar scena a fost o explozie de culoare, lumini și… tacâmuri. 🙂

Dar… aici intervine marele ”dar”. Suntem în 2015 și în continuare nu avem în România o sală potrivită pentru montări de asemenea nivel. Deși noul ministru al culturii dă asigurări că va fi o prioritate pentru noul guvern, speranțele sunt minime ca un spațiu dedicat manifestărilor artistice și adecvat acestui scop să fie construit în următorii ani. Până atunci, mergem în continuare la Romexpo să stăm pe scaune de plastic, așezate în plan orizontal, de pe care copiii nu văd nimic, iar părinți doar dacă au noroc câte puțin. Într-un spațiu despre care producătorii americani îmi povesteau la finalul spectacolului în culise că le dă foarte multe bătăi de cap: ”A trebuit să facem multe ajustări pe sunet pentru ca totul să se audă perfect. Nu e un spațiu construit pentru spectacole de acest tip”, îmi explica tour-managerul american cu zâmbetul pe buze.

Sursa: Events

Sursa: Events

Ce ne-a plăcut la ”Beauty and the Beast”?

  • Spectacolul în sine este absolut senzațional. Urmărește extrem de fidel desenul astfel încât este foarte ușor de înțeles și pentru copiii care nu știu engleza (are traducere pe două ecrane mari).
  • Muzica, decorurile, costumele, coregrafia, distribuția, toate la superlativ!

Ce nu ne-a plăcut la ”Beauty and the Beast”?

  • În mod clar nu ne-a plăcut sala. Lasă că e și cam frig, dar nu vezi bine deloc, mai ales dacă ești mic.
  • Produsele de mâncare/băutură erau destul de scumpe. Să dai 12 lei pe un hot-dog mi se pare scandalos. Totul funcționa pe sistem de jetoane, dar coadă mare nu a fost niciun moment. Sucurile erau 6 lei paharul, băutura (vin, bere) 12 lei paharul.

Concluzia: de văzut! Și mai aveți o șansă. Astăzi, duminică, 6 decembrie, organizatorii au mai programat două spectacole (de la 9.30 și 14.30), iar bilete încă se mai găsesc. Aveți detalii pe pagina de Facebook a evenimentului. Biletele se pot cumpăra prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV) și costă între 84 de lei și 330 de lei. Părere mea de om care a ezitat mult și care a văzut deja spectacolul este că merită banii din plin. Fiindcă arată exact… așa:

PS Parcarea la Romexpo costă 15 lei și se face în fața Pavilionului Central.

2 răspunsuri »

  1. Ma bucur ca te-am cunoscut aseara. Eram cel care astepta meet&greet-ul langa tine si copilasii tai. Cum a fost turul prin backstage? Ai avut voie sa faci poze? Chiar sunt curios ce ai mai aflat de la echipa lor. 🙂

    • Poze nu m-au lasat sa fac, dar turul a fost dragut tare. Am vazut costumele, recuzita, am testat halbele de bere care scoteau sunetele acelea minunate la dansul lui Gaston… A fost un pic pe fuga (oamenii erau obositi si grabiti, dar amabili), dar oricum a fost surprinzator ca au mai acceptat sa ne primeasca. Am crezut ca vor anula complet turul avand in vedere stresul prin care au trecut in ultima zi. O sa incerc sa mai scriu un articol cat de curand despre experienta de ”behind the scenes”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s