Vă pregătiți de școală? Ministrul Educației a anunțat calendarul înscrierilor

Standard

Dacă în toamna lui 2016 vă pregătiți să mergeți la școală, e bine să știți că nu mai este chiar atât de mult timp pentru gândire. Ministrul Educației a anunțat azi cele mai importante lucruri privind înscrierea copiilor la școală pentru anul 2016-2017, iar peste doar o lună și jumătate va trebui deja să vă decideți unde vor învăța copiii voștri.

Cele mai importante lucruri anunțate de Ministrul Educației într-un interviu pentru Europa FM sunt următoarele:

  • S-a afișat pe site-ul ministerului metodologia privind înscrierea în învățământul primar. O puteți descărca de la adresa edu.ro, în coloana din dreapta. În acest moment este prima din coloană.
  • Pe 22 februarie se afișează tot pe site circumscripțiile școlare. Concret, aflați către ce școală sunteți arondați în funcție de adresă. E un punct de plecare bun.
  • În perioada 24 februarie – 3 martie, toate școlile vor organiza Ziua porților deschise.
  • În perioada 29 februarie – 18 martie, deja trebuie să faceți cererile de înscriere, așa că trebuie să fiți hotărâți cu privire la școala la care veți merge.

Marea noutate a acestui an este că nu se mai pot înscrie copiii direct în clasa 1. Vreți, nu vreți, copiii trebuie să treacă prin pregătitoare, spune ministrul care atrage atenția că anul trecut au fost peste 2500 de ”excepții” (adică elevi care au sărit peste ”pregătitoare” și au fost înscriși direct la clasa 1).

PS Pe modelul articolului despre cum să alegem grădinița copiilor, pregătesc zilele acestea unul despre cum alegem școala copiilor. Multe dintre informațiile anunțate astăzi sunt pași importanți în procesul despre care vă vorbesc în curând.

Un răspuns »

  1. Pingback: Cum alegem școala copiilor noștri | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s