Despre proiecte făcute pentru tine, nu pentru alții. Premieră la Zurli

Standard

20160206_120950Sâmbătă am fost cu copiii la teatru, să vedem în premieră piesa ”Fata Babei și Fata Moșului”, într-o adaptare plină de culoare și veselie specifică trupei Zurli. Dar ”știrea” n-am descoperit-o pe scenă, ci într-o conversație privată la care am tras cu urechea (să-mi fie iertată indiscreția) înainte de spectacol.

Să vă spun cum a fost. Cu o oră înainte de începutul piesei, copiii au fost invitați să se joace de-a Zdrăngănel și Clopoțel. (Dacă nu știți cine sunt aceștia, aveți nevoie urgentă să vă informați. Găsiți detalii pe site-ul Zurli la categoria personaje Zurli). Cât se jucau ei, eu m-am retras la o masă, fiindcă mai nou spectacolele zurlești se desfășoară într-o locație foarte mișto, la Teatrul de pe Lipscani. Lângă mine, discutau despre diverse Tanti Prezentatoarea și minunata actriță Adriana Trandafir. La un moment dat, Tanti Prezentatoarea cheamă o domnișoară. Dar domnișoară – domnișoară, drăguță, aranjată, cu blugi strâmți și pandantiv auriu la gât. Și i-o prezintă Adrianei Trandafir cu vorbele acestea: ”Ea e fetița mea, Maya”.

Și în momentul ăla, m-am topit toată. M-am îndrăgostit iremediabil de proiectul Zurli, pentru că mi-am dat seama că femeia asta a construit conceptul nu pentru noi, publicul ei, ci pentru ea, domnișoara care este încă fetița ei, deși arată ca o minunată viitoare femeie frumoasă. Și n-ai cum să nu iubești un proiect care e făcut pentru tine și sufletul tău, nu pentru profit, nu pentru aprecieri, nu pentru renume.

Mai departe, totul a fost exact așa cum ne așteptam. Piesa foarte veselă, cu decoruri simple, dar atractive, include cântece pe care copiii le iubesc și le știu (cum ar fi ”Alunelu, alunelu” pe care ai mei l-au cântat amândoi cu mult patos). Costumele sunt simpatice, piesa durează o oră, iar condițiile de la teatru sunt extraordinare (am stat pe penultimul rând din spate și tot am văzut foarte bine).

O recomand din toată inima și am trecut Teatrul Zurli în noua lui locație pe lista locurilor în care ne putem duce la teatru în condiții decente. Vă amintiți poate că în trecut am avut o mare problemă cu asta (despre un alt astfel de loc, am scris acum ceva timp aici).

20160206_115553

Imagine din spectacol

Dacă vreți să mergeți și voi la spectacolele Zurli,  luați bilete de la casieria Teatrului de pe Lipscani de luni până duminică, între 12:00-22:00 sau online pe www.bilete.ro. Puteți să și sunați la 0734.000.236/0735.146.903 pentru informații. Ca idee, biletele costă 30 Ron și pentru adulți, și pentru copii, dar includ o oră de joacă înainte de spectacol cu animatorii Zurli.

PS Pe cei de la Teatrul Zurli îi găsiți în continuare și la Hotel Caro. Acolo pun în scenă alt tip de piese: foarte interactive, cu implicare multă din partea copiilor, cu ei așezați mult mai aproape de personaje, totul se transformă mai degrabă într-o oră de joacă decât într-una de spectacol. Mai mult, am înțeles că au început să limiteze numărul rezervărilor ca să fie mai mult spațiu pentru copii. Ceea ce e bine, pentru că, credeți-mă, altfel este omor! Ceea ce e un semn foarte bun.

Despre unul dintre spectacolele de acolo care mi-a plăcut pentru abordarea inedită, am scris aici. Și ca să știți, copiii mei și acum glumesc seara că ar prefera să se spele pe dinți cu sarmale și cârnați. Nu înțelegeți gluma decât dacă vedeți spectacolul. 🙂

Un răspuns »

  1. Pingback: Cine a interzis joaca? | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s