Despre „consecvența” Ministrului Educației, Adrian Curaj

Standard

Pe 14 ianuarie, într-un interviu foarte bun realizat de Anca Grădinaru la Europa FM, Ministrul Educației, Adrian Curaj, declara că de anul acesta nu mai sunt permise înscrierile copiilor direct în clasa 1. Pentru că legea prevede că ”pregătitoarele” sunt obligatorii deja de patru ani de zile și pentru că, spunea ministrul, ”de patru ani tot avem excepții”.

Sursa: europafm.ro

Sursa: europafm.ro

Eu, ascultând interviul, mă declar în sinea mea foarte fericită. Uite, domnule, îmi zic singură, un om care nu mai încurajează lucrurile făcute pe sistemul ”lasă că merge și așa!!!” Fericirea mea a durat fix o lună.

La jumătatea lunii februarie, pe site-ul Ministerului Educației a apărut un document numit ”Procedură privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv”. Un document care spune exact ceea ce credeți: că mai merge și anul acesta cu ”excepțiile”. 🙂

Dincolo de inconsecvența ministrului (de care nu știu dacă ne mai putem mira), informațiile importante pentru cei care vă pregătiți de înscrierea la școală în clasa pregătitoare sunt următoarele:

  • în perioada 24 februarie – 3 martie, fiecare școală care va avea clase pregătitoare își va deschide porțile pentru vizitatori într-o anumită zi. Verificați care este această zi la școlile care vă interesează și mergeți să vedeți cum arată clasele, să vorbiți cu învățătoarele, cu părinții. Puteți de asemenea solicita să asistați la o oră.
  • completarea cererilor de înscriere se va face între 29 februarie și 18 martie 2016. Pe 25-26 martie, se vor afișa copiii înscriși și locurile rămase libere la fiecare școală în parte, astfel încât să vă puteți înscrie în etapa a doua dacă nu ați prins loc acolo unde vă doreați.
  • copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 pot fi înscriși la școală în clasa pregătitoare dacă trec de evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică, organizată în școli în perioada 23 februarie – 16 martie. La fel și cei care împlinesc 6 ani în 2017.

Acestea fiind zise, ne-am liniștit. Lasă că mai merge așa și anul ăsta! 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s