42:6 = Adi Popa

Standard

Zilele astea, poza de mai jos a făcut înconjurul lumii. Așa, și-o să ziceți, și ce legătură are echipa națională de fotbal a României cu viața cu copii? Păi are dacă Federația Română de Fotbal face (în sfârșit 🙂 ) o campanie educațională menită să combată abandonul școlar. O campanie inedită care îmi place teribil și care va propune din toamnă un manual alternativ în care matematica devine o materie muuuult mai plăcută, fiindcă este combinată… cu fotbalul!

Sursa: FRF

Sursa: FRF

Campania a fost lansată zilele astea și a surprins toată lumea (la propriu. Puteți citi subiectul în Daily mail, Washington Post sau pe site-ul celor de la BBC și Sky Sport), pentru că fotbaliștii de la naționala mare au folosit în amicalul cu Spania un echipament special, în care numerele de pe spatele lor erau înlocuite cu ecuații matematice.

cover_prototype

Așa ar trebui să arate coperta viitorului manual. Sursa: FRF

Într-o societate în care suntem convinși că fotbaliștii sunt proști și că sportul, în general, nu face casă bună cu școala, o campanie de acest fel este senzațională. Nu știu dacă va combate abandonul școlar, așa cum își propun oficialii FRF, dar sigur va apropia o materie super tristă de mulți copii care urăsc temele la matematică.  Fiindcă oamenii care au gândit campania au venit cu o idee foarte simpatică și vor lansa din toamnă un manual auxiliar de matematică (pentru clasa a IV-a ) în care toate problemele sunt cu goluri, fotbaliști și kilometri alergați. 🙂

Ce ziceți deci de o problemă care să sune așa:

„Bogdan Stancu și Florin Andone au înscris 27 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?”

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Sunt sigură că o să mai scriu despre campania asta, iar Ilinca abia așteaptă să vadă manualul (da, e fată și îi place fotbalul. Uneori, chiar și matematica. 🙂 ). Până atunci, vă las să îl ascultați pe Claudiu Keșeru, un fotbalist care povestește cum a fost olimpic la matematică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s