Parcuri de distracţii de vis: astăzi, Gardaland (în apropiere de Verona)

Standard

Ştiţi deja că suntem mari fani ai parcurilor de distracţii. Am povestit în repetate rânduri despre Disneyland (atracţiile, mâncarea, cazarea, vârsta potrivită pentru a merge, dar şi despre noutăţile de acolo legate de selfie-stickuri şi spectacole). Am povestit şi despre favoritul nostru, Parc Asterix (episodul despre atracţii şi cel despre mâncare şi cazare).

Astăzi vă propun un parc de distracţii situat în nordul Italiei, la 30 de km de Verona şi 140 de Milano şi Veneţia. Minunatul Gardaland! Un loc în care ne-a plăcut aşa de tare, încât ne întoarcem la nici două luni de când am fost prima dată.

Ce e de făcut în Gardaland?

Atracţiile din parc sunt împărţite pe mai multe zone: Fantasy, Adventure, Adrenaline şi lumea lui Prezzemolo, simpaticul dinozaur care este şi mascota parcului. Veţi găsi aşadar de toate pentru toţi: de la locuri de joacă splendide şi carusele pentru bebeluşi, la roller-coastere nebune pentru adulţi. Pentru că noi suntem deja mari, lista noastră de favorite conţine nebunii, dar nu numai, fiindcă nu suntem încă atât de mari încât să ne dăm în cele mai aventuroase atracţii.

Aşadar, ne-a plăcut în Fantasy să ne dăm în Kung Fu Panda Academy, Doremifarm şi să ne plimbăm cu insula zburătoare, iar Peter Pan a reprezentat o surpriză fantastică în care am râs cum nu mai râsesem de foarte mult timp.

La Adventure, favoritul nostru de departe a fost Mammut, în care ne-am dat de trei ori. Dar pe listă mai intră şi Fuga din Atlantida şi Jungle Rapids.

La Adrenalină, am testat Magic House şi noutatea parcului, roller-coasterul cu realitate virtuală Shaman. Acesta din urmă este atât de minunat încât, iată, la nici două luni după ce am fost acolo, ne întoarcem ca să ne mai dăm o dată în el. Dacă vreţi să vedeţi foarte pe scurt despre ce e vorba, vă las mai jos un filmuleţ de pe youtube. Apoi începem să discutăm şi despre aspectele practice ale deplasării: costuri, mâncare etc.

Cât costă lucrurile la Gardaland?

Intrarea la Gardaland costă undeva în jur de 34 de euro, dacă vă cumpăraţi biletele online. Există mai multe variante. Cele mai bune sunt cele cu dată fixă, care costă doar 32 de euro. Aveţi şi opţiunea să alegeţi două zile consecutive pentru 50 de euro. La faţa locului, biletele costă cam 40 de euro. Găsiţi toate informaţiile pe site-ul lor.  Desigur, odată plătit biletul de intrare, toate atracţiile sunt gratuite.

În parc veţi găsi nenumărate restaurante şi chioşcuri cu mâncare. Un meniu cu hamburger, suc şi cartofi costă în jur de 6 euro, iar o pizza începe de la 8 euro şi merge până la 20 de euro. Mâncare puteţi să vă aduceţi şi de acasă şi veţi găsi zone amenajate special pentru picnic.

Fuga din Atlantida

Cum ajung la Gardaland?

Cel mai simplu este să zburaţi la Verona, dar dacă nu găsiţi aşa ceva în oferta companiilor, alegeţi varianta noastră şi luaţi un low cost către Milano. Noi zburăm de obicei cu RyanAir care aterizează la Bergamo şi costă cam 100 – 120 de euro 4 bilete dus-întors. De la Bergamo, cu maşina faceţi cam o oră. Cel mai apropiat oraş mare este Verona, la doar 25 de minute de mers cu maşina.

Dacă mergeţi cu trenul, de la gara din Peschiera del Garda aveţi un shuttle-bus gratuit care vă va duce la fiecare 30 de minute la intrarea în parc.

Pentru cei care ajung cu maşina, parcarea oficială a parcului costă 5 euro pe zi.

Unde ne cazăm pentru Gardaland

Parcul are şi hoteluri proprii, care sunt cam scumpe pentru buzunarele noastre. Dacă vreţi totuşi să le încercaţi, găsiţi informaţii aici. Foarte aproape de obiectiv, pe malul minunatului lac Garda, sunt o grămadă de hoteluri şi campinguri, cu preţuri pentru toate buzunarele. Iar noi recomandăm un hotel aflat mai departe puţin, dar la care am stat şi am fost foarte mulţumiţi. Se numeşte Montemezzi, are 4 stele, un preţ absolut rezonabil (am dat pe cameră cu patru paturi, în plin sezon 65 de euro pe noapte cu mic dejun), parcare inclusă, o pizzerie tradiţională situată la doi paşi de el şi am plecat de acolo cu un cadou simbolic din partea casei. Deci… ne vom întoarce.

Ce nu ne-a plăcut la Gardaland

  • Fiindcă de obicei găsim şi motive de cârcoteală (doar suntem oameni şi noi, nu?), de data asta pot spune că ne-au enervat nenumăratele tarabe cu jocuri pentru care trebuia să plăteşti extra. Aruncă să dărâmi sticlele, să nimereşti răţuştele, trage la ţintă, caută aurul etc. Au fost enervante cu atât mai mult cu cât sunt integrate perfect în atmosfera parcului, arată super şi tentează şi adulţii, nu doar copiii. De cele mai multe ori am reuşit să evităm cererile explicând că premiile pe care le-ai fi putut câştiga erau prea mari pentru a încăpea în bagajul nostru, dar uneori n-a mers… aşa că au zburat pe fereastră vreo 10 euro de ici, de colo.
  • Faţă de alte parcuri, am găsit un singur panou de informare cu timpii de aşteptare de la atracţii. Ar fi fost utile mai multe ca să îţi poţi planifica timpul mai bine.

Ce ne-a plăcut la Gardaland

  • Faptul că, în anumite perioade, cele aglomerate, programul este prelungit faţă de toate parcurile în care am fost până acum. Spre exemplu, în iulie şi august este deschis până la 23.00, în septembrie în anumite seri până la 22.00. Desigur, parcul se deschide la ora 10.00, ceea ce înseamnă că trebuie doar să te ţină picioarele 13 ore de mers şi stat la coadă.
  • Atracţiile sunt foarte „arătoase”, iar atmosfera senzaţională. De asemenea, parcul are şi nenumărate zone de spectacole la care noi n-am fost că nu am apucat, dar promitem să le încercăm tura a doua şi să povestim şi despre ele.
  • Faptul că au tot felul de instalaţii integrate în decor care să te ajute să te răcoreşti vara. De la ciuperca imensă care aruncă aburi de apă, la fântânile care stropeau trecătorii, la ochiurile de apă în care îţi puteai băga picioarele la propriu, la ţâşnitorile pe care puteai călca…. locul e făcut să te răcorească des chiar dacă îl vizitezi la 37 de grade, vara, aşa cum am făcut-o noi.

În încheiere, să zic două vorbe şi despre timpii de aşteptare, căci acesta este subiectul dureros al parcurilor de distracţie. Deşi nu este la fel de aglomerat ca Disneyland-ul, noi am prins o zi plină, în cea mai aglomerată perioadă a lor, adică în plin sezon, în iulie. Aşa că au fost şi atracţii la care am aşteptat cam 35 de minute. Nu la toate însă. La multe am intrat foarte repede. Sunt foarte curioasă cum va fi acum, în septembrie, când ne întoarcem acolo. Vă anunţ. Între timp, dacă mai aveţi recomandări de alte parcuri de distracţii pe care ar trebui să le trecem pe listă…. le aşteptăm cu drag!

 

Regele Arthur şi Vrăjitorul Merlin în varianta noastră

 

Un răspuns »

  1. Pingback: Parcuri de distracții de vis: Puy du Fou sau superlativul în materie de spectacole | viatacucopii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s