Patrula de reciclare: dovada că se poate face educație ecologică în România

Standard

Vorbim atât de mult despre ecologie, încălzire globală, agendă media, educație și altele asemenea, încât aproape uităm că până nu punem mâna să reciclăm noi înșine, copiii noștri nu au de unde învăța bunele obiceiuri care pot duce la salvarea planetei. Iar când părinții nu fac ce trebuie, iată că uneori educația e făcută de școală. Știu, o să spuneți, de prea puține ori. Dar astăzi, ca și în trecut (vezi și aici), prefer să fiu optimistă și să vă povestesc despre exemplele pozitive ale societății noastre. Mai exact, despre o doamnă învățătoare care a reușit să-și convingă elevii despre beneficiile reciclării și despre un proiect în care vă puteți implica și voi!

Ilinca, selfie la împărțit de pliante despre acțiunea de reciclare prin blocurile vecine.

Doamna noastră ne-a înscris în ”Patrula de reciclare” la începutul anului. Concret, copiii au adus la școală baterii uzate, electrocasnice mici și mijlocii și becuri. Apoi au fost prin vecini să împartă pliante pentru promovarea proiectului. Apoi au stat de vorbă cu adulții cunoscuți să le explice că pentru electrocasnicele mari, Patrula vine direct la tine acasă și îți ia deșeurile, doar să îi suni și să le spui că trimiți deșeul pentru echipa noastră.

De-a lungul timpului, cei mici au strâns mii de kilograme de deșeuri electrice și electrocasnice. Iar la final, au fost în vizită la un centru de reciclare și au văzut ce se întâmplă cu obiectele trimise de ei,, astfel încât să înțeleagă și mai bine că efortul nu este inutil. Și, deloc de neglijat, au primit premiul pentru cea mai activă patrulă din sectorul 4 al Capitalei, adică o diplomă și o sumă de bani (în jur de 60 de lei de copil) pentru ca fiecare dintre ei să-și cumpere diverse rechizite  sau, mă rog, fiecare ce dorea :). Mai mult, piticii sunt în competiție pentru cea mai activă patrulă la nivel național, așa că vor continua reciclarea și pe perioada verii.

Organizatorii proiectului au fost așa de impresionați de entuziasmul copiilor noștri, încât au scris un articol minunat despre vizita lor la centrul de reciclare.  Iar noi, noi rămânem cu două lucruri, la fel de importante amândouă:

  1. Am scăpat de o grămadă de prostii pe care le țineam prin casă degeaba: storcătoare de fructe vechi, blendere vechi etc.
  2. Le-am arătat încă o dată copiilor noștri că schimbarea începe cu noi! Și că se poate! 🙂

Dacă știți și voi proiecte legate de educația ecologică pe care le-au implementat în școlile copiilor voștri, dați de veste. Ne interesează subiectul. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s