Cum am chifle calde în fiecare zi în izolarea COVID19?

Standard

Pentru că zilele acestea este o întreagă nebunie cu pâinile făcute în casă și drojdia care lipsește din magazine, vă spun ce soluție am găsit eu în perioada de izolare impusă de COVID ca să am pâinici proaspete în fiecare zi. Și nu doar atât, ci și croissante calde, extraordinare. Toate astea fără să alerg după drojdie și fără să frământ nimic că nu-s foarte pricepută la lucruri din astea. Cum? Vă spun imediat.

E simplu: folosind una dintre companiile românești care și-a pierdut obiectul muncii pe timp de criză. Mai exact, L’Univers de Nicolai, compania chef-ului Nicolai Tand, care era specializată pe importul și distribuția de produse de panificație și de patiserie congelate pentru restaurante, hoteluri, cafenele etc. Pentru că toate localurile sunt acum închise, iar industria hotelieră este la pământ, focusul companiei este acum pe clienții privați.  Ca atare, ce-am făcut eu după ce am citit un articol despre asta pe site-ul lui Răzvan Baciu (v-am lăsat linkul fiindcă omul dă mult mai multe detalii tehnice decât aș putea eu vreodată, așa că luați de citiți și acolo dacă mai aveți dubii)? Am dat comandă, iar concluziile sunt următoarele:

  • produsele sunt excelente și extrem de ușor de preparat: încălzesc cuptorul electric la 180-200 de grade, bag chiflele apoi 20 de minute și am pâine caldă în casă la cerere.
  • principala problemă este că pachetele sunt destul de mari și trebuie să aveți loc în congelator: noi am comandat un bax de 150 de chifle asortate și unul de 35 de bucăți de croissante și ne-au ocupat fix două sertare de congelator.
  • oamenii au fost super profesioniști: am primit telefon la jumătate de oră după ce am plasat comanda pentru confirmare și detalii, apoi a doua zi am primit deja produsele.
  • produsele nu sunt tocmai ieftine (150 de chifle asortate – 163 de lei, iar 35 de croissante -115 lei), dar din punctul meu de vedere merită banii. Să poți avea pâine caldă în 20 de minute, fără niciun efort, la orice oră din zi și din noapte, e totuși ceva important în zilele astea de izolare.

Și acum, dacă nu v-am convins încă, las și niște poze mai jos. Așa arată croissantele în varianta before and after coacerii.

Și așa arată chiflele pe care le-am făcut astăzi pentru micul dejun al copiilor.

Iar ca să fim sinceri până la capăt, am comandat și un tort de ciocolată delicios (și relativ ieftin – 95 de lei pentru 2 kilograme de tort). Iar partea cea mai tare e că tortul a venit congelat, dar l-am lăsat peste noapte la frigider și a doua zi era gata pentru a fi mâncat. Nu știu să vă spun cât de sănătoase sunt produsele acestea fiindcă nu sunt o specialistă în nutriție, dar sigur sunt soluții acceptabile pentru mine și ai mei pentru o situație excepțională, de criză, în care vreau să avem totuși confortul de a avea pâine proaspătă pe masă chiar dacă ieșim la cumpărături o singură dată pe săptămână. Dacă mai știți și voi companii care livrează produse care să ne facă viața mai ușoară în izolare, dați-mi de veste!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s